Republika Srpska

Radnik šampion gostujućih terena

Bijeljinci su prošle sezone kući doneli 21 od 45 mogućih bodova, a ove su još mnogo bolji. Posle sedam mečeva imaju pet pobeda i jedan remi, te samo jedan poraz koji su doživeli još u prvom kolu gostujući aktuelnom šampionu Zrinjskom. Od tada ekipa Nebojše Miloševića, koju je u prvih šest kola vodio Slavko Petrović, ne zna za neuspeh. Posljednji trijumf u Zenici protiv Čelika bio je treći uzastopni za Miloševića u gostima. Kada bi se gledao samo učinak u gostima, Bijeljinci bi bili daleko najbolja ekipa u ligi (16 bodova), a imali bi čak šest više od Viteza. Ovako su treći sa 22 boda, osam manje od lidera Zrinjskog.

Ne mogu reći da postoji specijalna formula. Nemam tajni recept za gostujuće mečeve, jer imamo apsolutno istu pripremu za svaku utakmicu bez obzira na to da li igramo kod kuće ili na strani. Tokom sedmice otklanjamo nedostatke i radimo određene modifikacije u našoj igri u zavisnosti od toga protiv koga igramo – rekao je Milošević.

Stručnjak iz Srbije, koji se prvi put susreo sa fudbalom u BiH, ipak otkriva šta bi mogao biti uzrok ovakvih rezultata van Bijeljine.

Veliku ulogu odigrao je i raspored, jer su nam u goste dolazile najjače ekipe poput Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog, a u gostima smo igrali ipak protiv malo slabijih ekipa na papiru. Možda je malo i do psihološkog faktora, a možda i druge ekipe promene stil igre kada igraju kod kuće, budu agresivnije i više se otvore, a mi ih iskažnjavamo – rekao je Milošević

izvor-glassrpske.com