Republika Srpska

Savanović junak Mrkonjićana

Golovima Mihajla Savanovića u prvom i 41. minutu fudbaleri Slobode su na svojim „Lukama“ u derbiju začelja pobedili šamački Borac rezu ltatom 2:0. Tako su Mrkonjićani pobegli sa samog dna prvenstvene tabele, a iskusni trener Dragan Vukša može da odahne, te prvoligaš iz Mrkonjić Grada u nastavak prvenstvene trke može da uđe mirnije i opuštenije.

-Ovo je velika pobeda za nas. Najvažnije je da smo osvojili tri boda koja nam mnogo znače, daju nam samopouzdanje i vraćaju veru u bolje rezultate u nastavku šampionata. Srećan sam zbog golova, posrećilo nam se da već u prvom napadu zatrešemo mrežu protivnika što nam je olakšalo posao. Na vreme smo „otvorili“ rivala– istakao je junak pobede Mrkonjićana protiv Šamčana Mihajlo Savanović.

U narednom kolu klub iz Mrkonjić Grada igra još jedan duel sa klubom sa dna tabele, putuju na noge ranjenoj Sutjesci koja ima seriju loših rezultata i zapala je u težak položaj.
-Čeka nas teška utakmica u Foči, bilo bi dobro da ostanemo neporaženi i tako protiv još jednog direktnog rivala u borbi za opstanak odolimo, na njegovom buništu. Spremamo se za ovo gostovanje kao i za sva ostala, nadamo se dobroj partiji i rezultatu. Imamo kvalitet da se suprostavimo Fočacima kojima gori pod nogama i koji jednostavno u utakmici protiv nas nemaju izbora. Upravo to njihovo moranje je naša dobra prilika – jasan je i optmističan Mihajlo Savanović.

sportdc.net