Republika Srpska

Slavija na pobedu protiv Kozare

Fudbalere Slavije u subotu očekuje vrlo važna utakmica. U Istočno Sarajevo dolazi Kozara iz Gradiške sa kojom su „Sokolovi“ u meču trećeg kola odigrali 2:2 u Gradišci.

Na tešku situaciju u taboru Slavije, uzrokovanu malim fondom igrača i stalnim povredama, nadovezao se i današnji snijeg koji je u mnogome otežao rad ekipi Milomira Odovića. Ipak, neće ih to poremetiti i vjeruje ovaj strateg da će ekipa biti spremna za subotu i meč sa Kozarom.

– Već nekoliko dana govorim o tome da mi moramo da suzbijemo redove i da privedemo još ovih nekoliko kola do kraja. Situacija jeste izuzetno teška, stanje je loše, ali nemamo vremena da se žalimo. Slavija mora da bude iznad, i moramo sve da podredimo pobjedi u subotu, a onda i u narednim mečevima do kraja prvog dijela sezone. Imali smo nekoliko odličnih dana treninga, a sada nas je malo poremetio i snijeg, no siguran sam da mi spremno ulazimo u subotnji meč sa Kozarom, rekao je Milomir Odović.

Nakon odrađenih žutih kartona u meču sa Rudarom iz Prijedora, u ekipu se vraća Milan Lalović. Ohrabrenje je to, makar malo, za Odovića jer ima veliki broj povrijeđenih igrača.

-Propustio sam meč sa Rudarom zbog tri žuta kartona, i sada sam opet tu. Moramo pobijediti Kozaru. To nam se nameće kao imperativ, i sve misli su nam okrenute ka tome. U prvom meču na njihovom stadionu smo odigrali dobro, možda smo tada zaslužili i pobijediti, a ne samo osvojiti jedan bod, no šta je tu je. Sa pobjedom u subotu bi smo olakšali sebi posao, i moramo dati sve od sebe da pobijedimo, rekao je bek Milan Lalović.

Utakmica Slavija – Kozara se igra u subotu na SRC „Slavija“ od 14,00, a za sudiju meča određen je Dušan Berak iz Trebinja.

sportdc.net