Republika Srpska

Slavija sprema čistku

Nakon treće pripremne utakmice šef stručnog štaba Slavije Branislav Berjan nije krio nezadovoljstvo zbog poraza od Famosa u Vojkovićima od 3:1. Njegova ekipa je u većem delu susreta delovala bezvoljno, raštimovano, odsutno. Nije bilo koncentracije u igri, a sve je popucalo od momenta kada je Famos izjednačio na 1:1.

-Nedopustivo je da primimo pogodak praktično iz auta. Famos je ubacio loptu rukom sa aut linije, a moja kompletna odbrana spavala. Nakon tog gola sve se raspalo. Nismo ličili na ekipu. Pokazali smo sve slabosti i meni je ovaj potraz definitivno pomogao. Rešio sam neke dileme, a mislim da je sada i pojedincima jasno da ne mo gu dati ono što tražim. Nema više vremena za popuštanje i ispravljanje grešaka. Do starta šampionata moramo biti maksimalno koncentrisani i tražiti najbolje rešenje za tim, rekao je neposredno nakon susreta Berjan.

Igračima se obratio juče pred jutarnji trening i stavio im do znanja da se više neće tolerisati propusti i greške. Satanak pred trening je trajao gotovo 60 minuta,a govorio je samo Berjan.

-Šta sam rekao ostaće u svlačionici. Moram prvo da čestitam timu Famosa i poželim im mnogo sreće u šampio natu. Izgarali su za svaku loptu, borili se i održali čas mojim fudbalerima u tom segmentu. Nije sramota izgubiti. Ni od boljeg ni od slabijeg ako uložiš maksimum napora i htenja. Ako pak toga nema onda se svi moramo zabrinuti, kaže Berjan.

Kako smo nezvanično saznali u Slaviji su se nakon ovog meča ”bacili” u potragu za nekolicinom igrača. Jasno se videlo da škripi u odbrani,a da se u veznom redu i samom špicu napada mora pojačati konkurencija. Na žalost jedan broj mladih igrača, poniklih u Slavijinoj omladinskoj školi su okazali da se na njih teško može računati i da će morati pojedinci tražiti neku novu fudbalsku sredinu.

Tokom jučerašnjeg dana u Istočno Sarajevo je stigao Stefan  Rajičević, sin nekadašnjeg fudbalera Sarajeva Dejan i on će pokušati da se nametne stručnom štabu i izbori se za ugovor. Igrao je u Crnoj Gori za Petrovac, Mladost, a zadnju sezonu je nastupa u Hrvatskoj, tačnije Crkvenici.

-Stigao je Stefan i videćemo šta i koliko može. Sa nama je i Bojan Deretić. On je došao iz Leotara. Ostaće sa nama, ali to neće biti zadnja pojačanja. Do kraja prelaznog roka ima još vrmena i jdnostavno moramo pojačati ekipu,kaže Berjan.

Izvor i foto:sportdc.net