Republika Srpska

Slavija stigla do boda u Banja Luci

Fudbaleri Slavije su večeras u Banja Luci odigrali 1:1 sa Borcem u utakmici prvog kola Prve lige Republike Srpske u fudbalu.

U jednoj poprilično nezanimljivoj fudbalskoj predstavi, i taktičkom nadmudrivanju na kraju je podjela bodova možda i najrealniji ishod, iako prvenstveno Slavija ima za čim da žali. Već od samog starta utakmice imali su igrača više jer je Dejan Popović zaradio direktan crveni karton poslije rušenja Anela Salkovića. Nakon toga, igra na terenu se smirila, a tek pred kraj utakmice prijete i jedni i drugi iz slobodnog udarca.

Prvo šut Duška Radosavljevića sa više od trideset metara Avdukić brani, a onda Miloš Kubura brani šut Aleksandra Malbašića. U nastavku susreta trener domaćih, Zoran Dragišić, šansu daje Ivanu Deliću i on umalo da je iskoristi. Našao se on u veoma dobroj šansi ali je šutirao pored gola.

I onda u 65. minutu penal za domaćina. Utisak je da je Goran Marković napravio prekršaj vak kaznenog prostora, ali sudija Velimir Drinić iz Modriče je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Siniša Radoja. Krenula je Slavija nakon toga gola malo agresivnije. Imao je Aleksandar Pušara priliku ali je šutirao glavom preko gola. Ispostaviće se da je ključan potez bila odluka Branislava Berjana da špica zamijeni špicem, pa je Anel Salković ustupio mjesto Nemanji Stojanoviću, koji odmah dobija žuti karton, ali onda u 81. minutu koristi jednu priliku i trese mrežu Asmira Avdukića za konačnih 1:1.

U narednom kolu Slavija dočekuje Rudara iz Prijedora, dok Borac ponovo igra na Gradskom stadionu, ovaj put sa Kozarom.

BORAC – SLAVIJA 1:1 (0:0)
Gradski stadion u Banja Luci
Gledalaca: 2000
Sudija: Velimir Drinić (Modriča)
Strijelci: 1:0 Radoja 65 (p), 1:1 Stojanović 81
Žuti kartoni: Kiso, Grahovac, Delić, Dujković (Borac), Konjhodžić, M. Marković, G. Marković, Stojanović, Salčin (Slavija)
Crveni karton: Dejan Popović (Borac) 2’

Borac: Avdukić, Petrović, Popović, Grahovac, Malbašić, Radoja, Dujković (od 81. ZEkanović), Antić, Kukić (od 46. Delić), Kiso, Prljeta (od 5. Kondić)  Trener: Zoran Dragišić

Slavija: Kubura, Radosavljević (od 86. Salčin), Đorđević, G. Marković, Salković (od 70. Stojanović), Bjeloš (od 86. Asentić), M. Marković, Konjhodžić, Milenković, Stepančev, Pušara  Trener. Branislav Berjan

sportdc.net