Republika Srpska

Slavija uskoro članica američke Akademije ”Rush Soccer”

Omladinski pogoni Slavije trebali bi krajem avgusta postati deo Akademije ”Rush Soccer”, jedne od najmasovnijih i najjačih fudbalskih Akademija u svetu. Ovo nam je potvrdio Duško Petrović, koordinator omladinskih selekcija Slavije.
Naš dugogodišnji prijatelj Slobodan Pavlović, tehnički direktor ove prestižne akademije iz Amerike boravio je u našem gradu i precizirali smo detalje vezane za naše članstvo u Akademiji ”Rush Soccer”. Krajem avgusta s njim dolaze direktor Rik Smit i Brajan Luks, direktor za međunarodne odnose, čime ćemo ozvaničiti našu saradnju – kaže Petrović.
Podsetio je da je Slobodan Pavlović dva puta obezbedio odlazak Slavijinih juniora na Dalas kup, te odlazak mlađih selekcija na renomirani turnir u Solunu.
Naša saradnja traje već desetak godina i u tom periodu mnogo nam je pomagao. Reći ću i da su, zahvaljujući njemu, naši igrači Milan Milinković i Mladen Lemez studirali i igrali Univerzitetsku ligu u Americi. Članstvom u ovoj Akedemiji otvaraju nam se nova vrata. Njihove škole fudbala u Americi i širom sveta broje preko 100 hiljada omladinaca. Nama će se otvoriti mogućnost u vidu pomoći oko infrastrukture, koja je naša rak rana i mogućnost promocije mladih igrača, kako onih koji bi iz Amerike dolazili kod nas, tako i naše djece, koja bi išla u Ameriku, ali i druge klubove širom sveta. Mi smo im interesantni, jer traže adekvatnog partnera u jugoistočnoj Evorpi – rekao je Petrović i izrazio zahvalnost Slobodanu Pavloviću, koji je tokom boravka u Istočnom Sarajevu uočio da su tereni za rad sa decom u jako lošem stanju.
To je naša velika boljka. Kada je video teren na našem stadionu nije bio oduševljen. Moram naglasiti da je obezbedio sredstva za sanaciju terena i ovih dana uveliko teku radovi. Zahvaljujući gospodinu Pavloviću možemo očekivati da će teren biti u mnogo boljem stanju u odnosu na prošlu godinu, koju želimo što pre zaboraviti – rekao je Petrović.

Izvor i foto:sportdc.net