Republika Srpska

Startovao Rudar iz Prijedora

22.01.2018.

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac prozivku za pripreme za prolećni deo sezone u Prvoj ligi Republike Srpske u kojoj će “rudari” da brane jesenju krunu zakazao je za ponedeljak, 22. januara u dvanaest časova u rudničkoj zgradi “Arcelor Mitala”, posle čega će biti odrađen i prvi trening.

Međutim, već sada postoje dve dileme s kojima će se stručni štab i čelnici Rudar Prijedora sudariti. Napadač Ognjen Jaćimović i najbolji strelac jesenjeg dela Prve lige Republike Srpske povredio se teže na turniru u malom fudbalu u sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru, tako da će umesto na teren u doktorsku ordinaciju. Kako smo saznali Jaćimović, ali i svi ostali fudbaleri Rudar Prijedora su protiv dozvole kluba, samoinicijativno igrali na zimskom turniru u malom fudbalu, tako da bi trebalo da bude i predmet klupske Disciplinske komisije.

S druge strane kvalitetni vezista Aleksandar Vojinović već nekoliko dana je trenirao sa premijerlig ašem iz Krupe na Vrbasu, ima ugovor do leta i neizvesno je gde će na proleće nastaviti karijeru. Osim toga, Prijedorčani traže i određeno obeštećenje za Vojinovića kojeg je navodno trener Jelisavac “precrtao”, a u celoj priči pojavio se i aktuelni šampion Premijer lige BiH mostarski Zrinjski koji želi da angažuje ovog kvalitetnog fudbalera.

izvor:sportdc.net