Republika Srpska

Vreme da zaigra i reprezentacija Republike Srpske

Prioritetni cilj Fudbalskog saveza Republike Srpske u narednoj godini kada “kuća fudbala” proslavlja dve i po decenije postojanja biće odigravanje reprezentativne prijateljske utakmice.

Ovo je naglasio predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević na jučerašnjom druženju sa novinarima, koji je organizovano u FS RS.

– Učinićemo sve da u septembru naredne godine kada naš savez proslavlja dve i po decenije postojanja reprezentacija Srpske odigra revijalni meč protiv Srbije ili neke druge selekcije. Ova ideja je zaživela još 2007. godine kada sam došao na čelo saveza, ali nikako nije realizovana i smatram da je došlo krajnje vrijeme da bude sprovedena u delo. Posle te utakmice mogu da idem u istoriju. Toliko to meni znači – naglasio je Kovačević.

On je istakao da nije sporna saglasnost Fudbalskog saveza BiH.

– Imamo podršku iz Sarajeva da organizujemo ovu utakmicu, ali je ona izostala od Evropske fudbalske federacije. Zato ću pokušati da veoma brzo uspostavim kontakt sa čelnicima UEFA i da vidimo šta se može uraditi u vezi sa ovim pitanjem – rekao je Kovačević.

glassrpske.com