Republika Srpska

Završen turnir u Rogatici

Poslednjeg dana nadmetanja na  tradicionalnom Preobraženjskom turniru fudbalskih nada –Rogatica 2016 nastupili su poletarci rođeni 2005 i 2007 godine.U kategoriji 2005 godište učestvovalo je pet ekipa. Nakon odigranih utakmica u grupi susret za teće mesto odigrali su domaćin Mladost i Bambi Soko iz Višegrada. Rogatičani su slavili sa 2:0 a oba pogotka je postigao Gračanin. Potom je usledilo finale u kome je ekipa Goražda minimalno ali potpuno zasluženo pobedila 1:0, strelac jedinog gola je bio Begović .

Za najbloljeg strelca proglašen je Ranko Gračanin iz Mladosti,najbolji golman je Ajman Jahić iz pobedničke ekipe Goražda  a titulom najboljeg igrača okitio se Nikola Marić iz Glasinca 2011.

U kategoriji fudbalski poletaraca rođenih 2007 nadmetalo se osam ekipa .U susretu za treće mesto sastali su se isti rivali kao u  prethodnoj kategoriji ponovo je trujumfovao domaći sastav Mladosti ali tek nakon izvođenja penala. Nakon što meč  završen bez pogodaka, strelci iz penala za Rogatičane su bili Pečenica,Draganić i Jovanović dok su golove za Bambi Soko postigli Mandić i Tomić. Pobednik u ovoj kategoriji  bio je Sokolac koji je savladao sugrađane ekipu Glasinca 2011 sa 1:0. Jedini pogodak postigao je David Kosorić koji se okitio i duplom krunom proglašen je za najboljeg igrača i strelca turnira,dok je  najbolji golman u ovoj kategoriji Bojan Ponjarac takođe član pobedničke ekipe Sokoca.

Na kraju treba dodati da je odličan organizator ovogodišnjeg turnira bio FK Mladost pod pokroviteljstvom opštine Rogatica.

sportdc.net