Republika Srpska

“Željo” sa starim snagama u Prvu ligu RS

U sezonu kada će prvi put u 93 godine dugoj istoriji igrati u prvoligaškom društvu Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke ući će sa istim snagama.

Uprava kluba sa “Predgrađa”, ali i šef stručnog štaba, ujedno i jedan od najboljih igrača Branislav Krunić imaju puno povjerenje u mladiće koji su u prethodne dve sezone preskočili dva ranga i od trećeligaša stigli do najvišeg stepena takmičenja u Srpskoj.

– U prvu prvoligašku sezonu u istoriji kluba ući ćemo sa igračima sa kojima smo napravili veliki rezultat. Iako je ekipa dosta mlada, imamo u nju puno povjerenje. Smatram da mogu iznijeti teret prvoligaških utakmica i da sa njima bez problema možemo obezbediti opstanak – naglasio je Krunić, koji će i u narednoj sezoni imati dvostruku ulogu.

On ističe da za sada niko nije zatražio papire i da će, po svemu sudeći, svi igrači iz prošle sezone ostati u klubu.

– Ako i bude koji dolazak, to će biti neki mladi i neafirmisani fudbaler, koji u našoj sredini može igrački da napreduje. Ekipa je još na odmoru, a planirano je da prozivku obavimo 5. jula. Nismo finansijski moćni kao drugi, tako da ćemo cjelokupne pripreme obaviti u Banjaluci – dodao je Krunić.

izvor-glassrpske.com