svet

Baždarević-“Prljava igra Grčke”

Selektor fudbalske  reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nakon remija sa Grcima na ”Bilinom polju” rekao je da su Grci dobili ono po šta su došli i da je teško igrati protiv ekipe koja nije došla igrati fudbal.

– Teško je igrati protiv reprezentacije koja nije došla igrati fudbal. Nismo bili ubjedljivi i agresivni, iznenadili su nas ovakvom igrom iako smo se imali htijenje, želju i borbenost. Ne bih puno govorio o suđenju sve ste vidjeli.  Morali smo biti tačniji i tečniji u napadu. Ipak, zadovoljićemo se s ovim neriješenim rezultatom i idemo dalje – izjavio je selektor BiH.

Objasnio je i posljednju izmjenu u toku utakmice kada je Bešić ušao umjesto Kodre, koji je ranije ušao u igru s klupe.

– Imali smo igrača pod žutim kartonom a Ognjen Vranješ je igrao pod povredom. Bešić je bio pravi čovjek da uđe u igru u tom trenutku jer su nam trebali njegovi kvaliteti. Ta zamjena je trebala biti urađena ranije, ali povreda Šunjića nam je poremetila planove – objasnio je Baždarević.

Dodao je da je znao da će Grci igrati ”prljavo” i na sve načine pokušati izvuči dobar rezultat, ali da njegovi igrači nisu uspjeli odgovoriti na pravi način.

– Znali smo da nas čeka teška utakmica i mnogo problema. Falilo nam je dosta igrača, Pjanić je igrao sa 60-70 posto kapaciteta. Nismo imali snage da izdržimo njihov pritisak i prljavu igru. Nismo uspjeli proći grčku odbranu na načine na koje smo željeli – podvukao je Baždarević.