svet

Begović:”Hrvatska može daleko na SP”

28.02.2018.

Golman Bornmuta i reprezentacije Bosne i Hercegovine govorio je za Al jazeeru o ambicijama reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, te o Ligi nacija i šansama hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

“Hrvatska ima odličnu ekipu, a grupa sa Argentinom, Nigerijom i Islandom je dosta teška. Uz dobar pristup i pripreme sve je moguće.” “Na Svetskom prvenstvu nemam neku omiljenu reprezentaciju, mislim da Bosna i Hercegovina ima kvalitet za Svetsko prvenstvo na kojem smo trebali i igrati.”

“Teško je govoriti o žrebu Lige nacija, uvijek može bolje ili lošije. Mislim da nam ova grupa odgovara, Severna Irska i Austrija dve jake ekipe koje su igrale na poslednjem Evropskom prvenstvu. Takođe, drago mi je što ćemo igrati protiv Austrije, očekujem veliki broj naših navijača.”

Za kraj Asmir Begović je imao reči hvale za novog selektora reprezentacije BiH.

“On je čovek koji ima ogroman renome u svijetu fudbala, te će sigurno imati veliko poštovanje u svlačionici. Rekao bih da se radi o dobrom treneru, ali nije na nama da o tome pričamo, vreme i rezultati će sve pokazati.”