svet

Bez pobednika na Grbavici

drveni kreveti

11.04.2018.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice polufinala Kupa BiH remizirali sa Slobodom 0:0.

U 14. minuti prva prilika za goste i to dobra. Bekić je uhvatio volej na 15 metara od gola, ali je Kjosevski sjajnom paradom izbacio loptu.  Graovac u 20. minuti sa 30 metara šutira visoko preko gola Slobode. U 32. minuti Vranješ ubacuje, Graovac glavom šutira pored gola.

Dobra kontra u 37. minuti za goste. Bekić je proigrao Todorovića koji šutira sa 20 metara, ali Kjosevski i ovaj put spašava ngol. U 46. minuti dobra situacija za naš tim. Vranješ je šutirao iz slobodnog udarca, Muminović odbio, a u gužvi ispred gola niko od Plavih nije uspio snažnije šutirati. Na poluvreme se otišlo sa 0:0.

Sjajna situacija za Plave u 47. minuti. Nakon kornera lopta dolazi do Vranješa čiji udarac blokiraju defanzivci Slobode ispred linije. Najbolja prilika za Želju u 64. minuti. Nakon udarca Zakarića i odbrane Muminovića, lopta se odbila ispred gola gde su dva fudbalera Plavih šutirali, ali Muminović na gol-liniji hvata loptu.

Vranješ je sa 30 metara iz slobodnog udarca šutirao u 70. minuti, a Muminović odbio u korner. Blagojević je pokušao iz slobodnog udarca u 74. minuti, ali Muminović je bio siguran.

Zajmović je u 84. minuti došao do lopte, riješio se jednog čuvara potom snažno šutira, ali lopta odlazi malo pored gola. U sudijskom vremenu je Graovac probao sa distance, ali lopta je zatresla samo spoljni deo mreže. Do kraja se rezultat nije mijenjao, revanš susret se igra za sedam dana.

izvor i foto:fkzeljezničar.ba