svet

BiH i Crna Gora bez golova

29.05.2018.

Crne Gora: Petković – Marušić, Simić, Kopitović, Stojković – Kosović, Mirković, Vešović, Janković – Bećiraj, Mugoša.

BiH: Šehić, Nastić, Todorović, Vranješ, Spahić, Cimirot, Pjanić, Misimović, Višća, Ibišević, Džeko.

Crna Gora je remizirala u Zenici sa Bosnom i Hercegovinom.

Na Bilinom polju nije bilo golova, a nakon svega viđenog može da se kaže i da su “hrabri sokoli” upisali pozitivan rezultat, jer je domaćin bio mnogo opasniji rival.

Pamte se šanse Džeka, Kodra, Duljevića, Pjanića…, ali i odlične reakcije golmana Danijela Petkovića koji je sa tri fenomenalne odbrane najzaslužniji što tim Ljubiše Tumbakovića nije primio pogodak na ovom gostovanju.

“Ovo je bila prava svečarska utakmica. Celi tok meča Bosna i Hercegovina je bila angažovanija. Mi smo pokušavali da stvorimo šanse, ali bez glavnih igrača nismo mogli. A i imali smo pet debitanata”, rekao je Tumbaković i pohvalio saradnju dva saveza:

“Atmosfera je bila odlična i saradnja između naših saveza će se nastaviti sigurno. Vaši navijači su nam aplaudirali i to je odlično”, poručio je Tumbaković.

Robert Prosinečki je bio zadovoljan partijom “zmajeva”.

“Moram da budem zadovoljan, imali smo tri, četiri velike šanse. Bili smo bolja ekipa, jedino nam je falio gol. Momci su odradili dobar posao, a već sjutra putujemo u Južnu Koreju. Sve su to veliki napori. Posle toliko utakmica u sezoni, igračima nije bilo lako da igraju. Ali, nemamo druge termine”, istakao je Prosinečki.