svet

BiH-Senegal 0:0

28.03.2018.

Bosna i Hercegovina je u drugoj prijateljskoj utakmici odigranoj s u Le Havreu remizirala protiv selekcije Senegala rezultatom 0:0.

Selektor Robert Prosinečki izmenio je sastav u odnosu na pobedu protiv Bugarske, pa su tako svi igrači koji su pozvani na ovo okupljanje, osim dva golmana Kenana Pirića i Vedrana Kjosevskog dobili prilike.

Prvu priliku na meču imala je BH reprezentacija i to u 3. minuti, ali Višća je loše šutirao poslije kombinacije Džeke i Sarića. Dvije minute kasnije, Džeko je šutirao, ali Diallo je odbranio. Nakon početnog pritiska zmajeva,

Senegal se oslobodio i krenuo prema  golu, a prvu priliku imao je u 16. minuti preko Manea, ali je Bičakčić izblokirao njegov šut. Tri minute nakon toga Višća je imao odličnu šansu, ali njegov put odlazi pored gola. Imao je naš tim i šansu nakon kornera u 22. minuti, no šut Šunjića odlazi preko gola. U 30. minuti Senegal je imao tri šanse, ali su Mane, Diouf i Traore bili neprecizni.

Seneglaci su nakon toga imali terensku inicijativu, ali bez konkretnih prilika, pa se na odmor otišlo bez pogodaka. Na početku drugog dijela, nije bilo pravih prilika sve do 56. minute. Naši fudbaleri su odigrali sjajnu akciju od noge do noge, a lopta sa leve strane od Kodre dolazi do Višće, koji pogađa mrežu Dialla, ali sudije su signalizirale da se Kodro nalazio u offside poziciji, pa je ostalo 0:0.

Četiri minute kasnije, ponovo brza i sjajna akcija bh. tima, lopta na kraju dolazi do Kolašinca, čiji šut je odbranio Diallo. U 62. minuti sa ivice kaznenog prostora pokušao je i Edin Džeko, ali lopta odlazi pored gola. Nakon nekoliko neinteresantnih minuta, BH tim je imao šansu preko Višće, koji je šutirao sa desne strane, ali Diallo izbacuje loptu u korner.