svet

“Bordo” tim ubedljivo u narednu rundu

20.07.2018.

Fudbaleri Sarajeva  su u sjajno odigranoj utakmici na stadionu Asim Ferhatović – Hase sa visokih 3:0 savladali FC Banants iz Armenije, te su se plasirali u drugo pretkolo Evropske lige. Iako je Bordo tim doneo prednost od 2:1 iz prvog meča, Banants nije shvaćen neozbiljno, te je ekipa Husrefa Musemića odigrala oprezno i skoncentrisano od prve minute što je na kraju dalo i rezultat. Pobedu Sarajevu svojim pogocima doneli su Mujakić u 31., Ahmetović u 38. i Resić u 72. minuti utakmice.

Priliku za igru od prve minute dobili su: Pavlović, Hebibović, Adukor, Mujakić, Pidro, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Velkoski, Halilović, Ahmetović. U nastavku su priliku za igru dobili Resić, Handžić i Stanojević.

FK Sarajevo u 2. pretkolu Evropa lige narednog četvrtka gostuje u Italiji, kod Atalante ili Fiorentine ali pre toga Bordo momke očekuje gostovanje u okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini protiv Radnika. Taj meč na rasporedu je u nedelju 22.7.2018. godine sa početkom od 17 sati i 30 minuta.

izvor i foto:fksarajevo.ba