svet

Graovac doneo pobedu Željezničaru

24.02.2018.

Fudbaleri Željezničara su u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Slobodu sa 1:0.

U devetoj minuti velika prilika za goste. Bekić je ubacio, Mijić glavom šutirao, ali je stativa spasila naš gol. Pet minuta poslije Ubiparip sjajno ostavlja za Zakarića koji se na 16 metara namešta, šutira, ali Muminović paradom izbacuje loptu u korner. U 18. minuti još jedna dobra prilika za Željezničar, ali sa pet metara udarac Zakarića blokira pred golom Ignjatović.

Mijić u 19. minuti sa distance šutira daleko od  gola. Odgovorio je nekoliko minuta posle Hajdarević udarcem sa 20 metara, ali je i taj pokušaj otišao preko gola gostiju. U 24. minuti Ubiparip pokušava sa distance, ali je Muminović siguran. Blagojević u 27. minuti ubacuje, a Ubiparip ispred gola glavom šutira u dobro postavljenog Muminovića. Na poluvreme se otišlo sa 0:0.

U drugoj minuti nastavka velika prilika za Plave. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta dolazi do Ramovića čiji udarac odlazi tik pored stative Slobodinog gola. Bekić u 57. minuti šutira pored gola. Tri minute posle velika prilika za Želju. Blagojević je šutirao sa 20 metara, lopta se odbila od Ignjatovića i otišla malo iznad prečke.

Željo je poveo u 65. minuti. Blagojević je ubacio, a nakon gužve Graovac je šutirao i lopta je zatresla mrežu Tuzlaka. Dve minute poslije Plavi prijete nakon kornera, ali udarac Hajdarevića se odbija preko gola. Todorović u 76. minuti hvata volej, ali lopta odlazi preko gola.

U 82. minuti sjajna kontra Slobode, iskosa je Todorović izašao pred naš gol, ali je Kjosevski odlično reagovao i spasio  gol. Minutu poslije velika prilika za goste, Hodžić je šutirao glavom, a Graovac sa gol linije izbacio loptu. U 90. minuti velika prilika za Slobodu, ali je Husić sa pet metara usamljen šutirao pored gola Plavih. Minutu poslije je Ubiparip trčao kontru, ali je šutirao preko gola. Do kraja se rezultat nije menjao.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba