svet

Hajradinović:”Na pobedu protiv Lokomotive”

21.02.2018.

Haris Hajradinović u subotu je postigao svoj peti prvenstveni pogodak za Bijelo-plave. Riječkog golmana Slugu svladao je s bele tačke, pa je i to bio jedan od ključnih trenutaka derbija u Gradskom vrtu.

Oni su se dobro postavili od početka utakmice, čvrsto u obrani, a naravno da je nama ipak bilo nešto lakše nakon što su dobili crveni karton. No, ostali su čvrsti, stali su u dobar obrambeni blok na teškom terenu. Morali smo brže okretati stranu da bismo lakše dolazili do prilika iako je činjenica da smo ih imali dosta. Već u prvom poluvremenu te su šanse bile vrlo izgledne, ali nismo uspeli postići pogodak. Nastavili smo ih pritiskati u drugom delu što nam se isplatilo jer smo im na vreme zabili gol, a nedugo zatim i drugi, tako da nam je bio otvoren put ka pobedi.

Nije Haris previše pričao o dojmovima iz prethodnog dvoboja, puno više ga je zanimao konačni ishod:

Najvažnije je pobeđivati, a kako se to nekada kaže „igru briši, rezultate piši“. Uvek su bodovi važniji od načina na koji se do njih dolazi. Idemo se sada pripremiti za Lokomotivu, znajući da nas očekuje još jedna teška utakmica. Dakako da se nadam pobjedi kao i ostali suigrači.

U Zagrebu će uveti za igru zasigurno biti prilično otežani usled vremenskih (ne)prilika:

Naravno da se tomu treba prilagoditi već ovih dana na treningu, u tom slučaju će nam i u Kranjčevićevoj biti lakše. Okolnosti će sigurno otežati igru, ali se moramo što prije i što bolje priviknuti. Bitno je pobijediti, manje je važno kojim rezultatom kada se igra za bodove. Treba, dakle, upisati sva tri boda i to je – to.

izvor i foto:nk-osijek.hr