svet

Jurčević:”Na Poljud po bodove”

21.04.2018.

Trener Dinama Nikola Jurčević u subotu, 21. aprila, odrađuje poslednji trening sa ekipom, a zatim sledi put u Split. Derbi s Hajdukom na rasporedu je dan kasnije (nedelja, 22. aprila, 17 sati):

 – Imamo zadnji trening pre puta u Split. Mislim da smo potpuno spremni za sve što nas očekuje u Splitu. Bit će to velika utakmica, u pravom fudbalskom ambijentu i verojatno u vrućem ambijentu. Mislim da smo zaboravili utakmicu s Osijekom, imali smo dva dana za regeneraciju i saniranje manjih povreda. Okrećemo se velikom derbiju, idemo puni vere u sebe i uz optimizam. To nam daje za pravo naša situacija na tablici gde i dalje imamo pet bodova prednosti. Cilj nam je u najmanju ruku to zadržati, a naravno i povećati ako to bude moguće.

Kako će Dinamo igrati na Poljudu?

– Tražit ćemo pobedu, igrat ćemo našu igru. Imamo ambiciju i želju doći do sva tri boda. Pre par meseci je bila komfornija situacija s bodovima, istopila se ta velika prednost. Ali šest kola pre kraja vodeći smo i imamo i dalje tih pet bodova prednosti. S te pozicije možemo biti optimisti i očekivati do kraja prvo mesto.

izvor:nkdinamo.hr