svet

Krčmarević statovao na Grbavici

11.06.2018.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

Održana je konferencija za medije na kojoj je zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba FK Željezničar, Slobodan Krčmarević.

– Hvala predsedniku Misimoviću, ljudima iz Uprave na poverenju, ovo za mene predstavlja veliku čast i priznanje. Na drugoj strani ovo je velika obaveza i odgovornost. Poznavajući istoriju i tradiciju ovog kluba, upravo me to privuklo da dođem u Željezničar, da se upoznam sa organizacijom kluba i da se upoznam sa uslovima. Kada sam vidio da je to na velikom nivou, nisam imao dilemu. Ja kao neko ko dolazi iz bivše Jugoslavije mnogo utakmica sam odigrao ovde na Grbavici protiv Želje, neki su mi slali snimke, podsetili me na ta vremena. Dobro znam da je ovo klub koji ima dušu. Poklapa se moja želja da se dokažem na ovim prostorima sa ambicijom kluba. Trebaće nam mnogo rada, znoja i discipline da bi to odradili. Ne čeka nas lagan posao, ali dolazim pripremljen i motivisan.

– Videćemo, danas počinjemo sa pripremama, 12. jula je prvi test, pa ćemo videti. Maksimalno sam iskoristio vreme, malo sam spavao, ali ja za to živim. Volim pritisak i uživam u njemu. Svaki igrački kadar se menja. Ko bude došao u Real nakon Zidanea, isto će neko otići, a neko će doći. Željo ima izuzetan igrački kadar, raspitao sam se kod trenera, imam dosta prijatelja. Drago mi je što je Admir Smajić preuzeo Slobodu. Pričao sam sa Milinkovićem i svi su u superlativu govorili o Želji, kazao je popularni Boban dodavši:

– Željo je prepoznatljiv kao klub, u mnogo jačoj konkurenciji je dominirao. Najbolji vezni igrači su dolazi odavde i sada kada me pitate na blic, mislim da je Željo najjači tu gdje su centralni vezni igrači, pa ćemo tako praviti formaciju prema onome što najbolje imamo. Ustaljena formacija je 4-2-3-1, ali ja mislim da to nećemo igrati. Opet ne mogu reći šta ćemo igrati jer ne znam ko će otići, ko će ostati. Videćemo da li ćemo igrati sa tri ili četiri u zadnjoj liniji, ako dođemo do još jednog igrača do kojeg smo veoma blizu, biće dobro. Željini ljudi su čisti, ja sam zbog toga pobjegao sa ovih prostora, deset godina sam radio vani. Trudićemo da radimo najbolje što znamo.

– Sedam dana smo ovde, to ću iskoristiti da pogledam kompletan igrački kadar i da skrešem taj kadar, ostaće 24 igrača i tri golmana. Idemo u Međugorje, tamo ćemo imati mir i dobro ćemo se upoznati, imamo utakmice, 21., 25., 29. i 5. generalka, igramo sa GOŠK-om, Veležom i još dva protivnika. To je moj program, dupli trening dva dana, pa mali odmor i četvrti dan utakmica, kazao je Krčmarević.