svet

Musemić i naredne sezone na klupi Sarajeva

15.03.2018.

Husref Musemić i nakon tekuće sezone ostat će na trenerskoj klupi koševskog premijerligaša. Jučerašnji sastanak sa rukovodstvom kluba rezultirao je produženjem saradnje između pomenutog pedesetšestogodišnjeg fudbalskog stručnjaka i FK Sarajevo. Musemić je od meseca septembra 2017. godine na poziciji Šefa struke i u proteklih 17 ligaških utakmica, koliko je on vodio  tim, Sarajevo je ostvarilo učinak od 11 pobeda, 2 nerješena rezultata i 4 poraza. Obzirom na trenutnu rezultatsku krizu, rukovodstvo Sarajeva je jednoglasno odlučilo podržati klupsku legendu, Husrefa Musemića.

Musemić je nakon postignutog dogovora iskazao svoje zadovoljstvo.

“Drago mi je što sam produžio saradnju, što su ljudi prepoznali, bez obzira na evidentnu rezultatsku krizu, moj rad i ukazali poverenje za naredni period. Želim to poverenje opravdati i mogu reći da ću uraditi sve, kako bi naš klub ostvario što bolje rezultate. Sarajevo zaslužuje puno više. 5 bodova od 15 mogućih nas nipošto ne mogu zadovoljiti i radimo, analiziramo, tražimo rešenje…”, rekao je Musemić, dodavši:

“Ja sam uvjeren u ono što radim i planovi u narednom periodu su jasni. Želimo izaći iz rezultatske krize i boriti se za mjesto koje vodi u Evropu. To je ono što želimo ostvariti do kraja sezone, mjesto za međunarodno takmičenje i nećemo odustati. Potrudit ćemo se maksimalno za to. Također, želim dati priliku mladim igračima iz naše Akademije, našeg pogona i već imamo planove i razmišljanja za letni period, ali smo prije svega u potpunosti fokusirani da ekipu izvadimo iz trenutne rezultatske krize i donesemo navijačima i klubu rezultate kakve i Sarajevo treba imati.”

izvor i foto:fksarajevo.ba