svet

Musemić:”Teren je loš i nama i njima”

24.02.2018.

Fudbaleri Sarajeva će u nedjelju na svom terenu od 14:30 sati dočekati ekipu Radnika u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Povodom utakmice na Koševu u prostorijama kluba održana je konferencija za štampu, gde se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba Husref Musemić.

Pozdravio bih vas sve na početku po prvi u renoviranom salonu koji nosi ime po legendi našeg kluba. Utakmice koje smo igrali na pripremama su nam davale optimizam, ali očigledno nismo pokazali to na Pecari. Imamo dosta problema pred ovaj susret, ali mi moramo u narednih sedam dana dati sve od sebe u ove tri utakmice. Uzdrmani smo nakon poraza, ali mislim da imamo kvalitet da pokažemo koliko vredimo. Na Pecari je nedostajalo koncentracije u ključnim trenucima.

Pred duel sa Radnikom Musemić ima dosta problema sa sastavom.

Nekoliko igrača ima gripu, tako da ćemo znati danas ko će moći igrati. Radnik je relativno lako dobio Borca, puni samopouzdanja dolaze na Koševo, ali se nadam da imamo snage da rešimo utakmicu u našu korist.

Dotakako se Musemić i terena na kojem će se igrati.

Teren je loš i nama i njima, tako da na to ne možemo da utječemo i trebamo se prilagoditi i odigrati najbolje. Svakako da se ne treba obazirati na stvari na koje ne možete uticati’, rekao je na kraju šef struke tima sa Koševa.

foto:fksarajevo.ba