svet

Petrović:”Želimo finale Kupa BiH”

10.04.2018.

Nakon današnjeg treninga na Tušnju, fudbaleri Slobode odmah će krenuti put Sarajeva, gdje sutra protiv Željezničara igraju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH.

U osam ovogodišnjih utakmica doživjeli su samo jedan poraz i to upravo od Željezničara na Grbavici (1:0), u susretu u kojem su pružili dobru igru i bili nadomak uspeha. Šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović kaže da se u odnosu na tu utakmicu promenilo vrlo malo stvari.

Moji momci su radili dobro kao i do sada. I ovu sedmicu smo kvalitetno trenirali. Nedostajat će nam Perica Ivetić, koji nema pravo igranja za Slobodu u kupu, jer je nastupao za Sarajevo. Pokušat ćemo ubaciti Aleksandra Lazevskog, koji posle deset dana saniranja povrede danas počinje trenirati i nadam se da će moći igrati i izdržati sutrašnju utakmicu – kaže Petrović.

Njegova očekivanja su dosta optimistična i nada se da će „crveno-crni“ ostvariti dobar rezultat koji će dati nadu da urade nešto više u revanšu. – Želimo da u drugoj utakmici napunimo stadion Tušanj i da uđemo u finale – jasan je trener Slobode.