svet

Prosinečki:”Protiv Senegala još bolje”

24.03.2018.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki bio je zadovoljan prvim poluvremenom utakmice sa Bugarskom, te je rekao da sve u svemu ovo nije bilo loše.

Inače, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobedila Bugarsku rezultatom 1:0, a strelac jedinog gola na utakmici je bio napadač Grasshoppersa Kenan Kodro.

Kratko vrijeme smo zajedno, svega tri dana, ali mislim da je to u prvom delu bilo jako dobro. Oni su nam kroz naše greške pravili neke šanse, ali prvim poluvremenom mogu biti jako zadovoljan, mislim da smo to dobro odradili i sigurno da nam fali još malo uigravanja i upoznavanja, no sve u svemu dobro je pobediti za samopouzdanje. Sigurno možemo još puno bolje i ja mislim da ćemo u toku ovih priprema i drugih utakmica biti još bolji nego što smo bili danas, istakao je Prosinečki u uvodnom obraćanju predstavnicima medija i potom dodao: – Rotirali smo dosta igrača, svi su dobili neku svoju šansu, neki više, neki manje. Bilo je tu dobrih stvari, mislim da smo u jednom periodu jako dobro igrali, ali smo radili neke sitne greške, mi smo ih vraćali u neku igru sa nekim našim greškama, da li je to u pitanju neki najednostavniji pas ili neka izgubljena lopta gde nema nikog. To moramo poboljšati jer će nam se dešavati puno veći problemi nego danas. Bilo je u jednom periodu gde je ekipa dobro stajala i igrala, držala loptu i kad god smo napravili nešto u sredini, došli na te strane, onda smo dali gol. Imali smo stopostotnu šansu preko Kodre tako da s tim stvarima možemo biti zadovoljni. Puno je grešaka bilo u dodavanjima iz odbrane, ali mislim da ćemo to sve poboljšati protiv Senegala.