svet

Prosinečki:”Spremni za Bugare”

22.03.2018.

“Malo je nezgodno vreme, sneg i uslovi nisu baš idealni za utakmicu, ali bit ćemo spremni”, istakao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje prijateljske utakmice s Bugarskom u Razgradu, gde danas cieli dan pada snijeg.

Najvažnije je da su svi zdravi. Naša prva utakmica s onim najboljim igračima što ima BiH. Odigrat ćemo sutra dobru utakmicu kakvi god budu uslovi“, rekao je Prosinečki.

Bugarska se nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo u Rusiji kao ni mi. Ipak, uvek je imala talenta i sigurno je da je dobra reprezentacija. Znamo puno o njima. I kada sam bio selektor Azerbejdžana prije dve godine u kvalifikacijama za EP smo igrali sa Bugarima, a od tada je gro igrača isti u njihovoj reprezentaciji. Ići ćemo na pobedu mada to nije primarni cilj sutra. Ipak, rezultat je uvek bitan zbog samopouzdanja i atmosfere u ekipi“, kazao je Prosinečki i naglasio:

Svi će dobiti određenu minutažu u prijateljskim utakmicama s Bugarskom i Senegalom. Imat ćemo puno prijateljskih utakmica s kvalitetnim reprezentacijama do kvalifikacija poput Turske, Španije pa sada Bugarske i Senegala i to je dobro, da se dobro spremimo“.