svet

Zakarić za finale sa Krupom

drveni kreveti

18.04.2018.

Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš susreta polufinala Kupa BiH savladali domaću Slobodu sa 4:1 i plasirali se u finale Kupa.

Sloboda je povela u 19. minuti. Todorović je probio po desnoj strani, ubacio, a Husić neometan glavom pospremio loptu u mrežu.

Željezničar je poravnao u 36. minuti. Zajmović je ubacio sa strane, a Zakarić glavom pogodio mrežu Tuzlaka. U 43. minuti preokret Plavih. Lopta dolazi na levu stranu do Zakarića koji ulazi u kazneni prostor, sjajno šutira i matira Muminovića.

U 52. minuti Željo je došao i do trećeg gola. Zakarić je gurnuo za Graovca, ovaj ubacio prizemno, Vranješ propustio loptu, a Ubiparip rutinski spremio u mrežu Tuzlaka.

Sjajnu utakmicu Zakarić je krunisao novim golom u 76. minuti. Zajmović je sjajno probio, ubacio, a Zakarić glavom zatresao mrežu domaćih za svoj hetrik.

Željezničar:

Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić – Hajdarević (Šabanadžović od 82.), Blagojević – Zakarić (Žerić od 88.), Vranješ, Zajmović – Ubiparip (Kajkut od 78.).

Sloboda:

Muminović – Terzić, Ignjatović, Škahić, Lazevski – Rustemović (Grahovac od 61.), Osmanagić – Todorović, Mijić (Bekić od 71.), Husić – Smajić (Musić od 78.)

izvor i foto:Armin Herić, fkzeljeznicar.ba