svet

Željezničar-Bosna Visoko 4-2

12.02.2018.

Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali visočku Bosnu sa 4:2.

Željo je igrao u sastavu: Fejzić – Hadžić, Ćubara, Osmanković, Projić – Šabanadžović, Blagojević – Crnov, Zeba, Zajmović – Kajkut.

Željezničar je poveo u 12. minuti. Sjajnu dijagonalu Hadžića prihvatio je Crnov šutira, lopta je pogodila stativu, a potom lopta ponovo dolazi do Crnova koji nesebično dodaje do Kajkuta čiji udarac završava u mrežu Bosne. U 15. minuti udarac fudbalera Bosne sa 25 metara sigurno hvata Fejzić. U 21. minuti Zajmović iskosa nakon asistencije Fejzića šutira pored gola.

Murga u 26. minuti sjajnim makazicama šutira, ali Fejzić hvata. Minutu posle iskosa Zajmović šutira, golman domaćih odbija loptu. U 28. minuti je bilo 2:0 za Željezničar. Kajkutov udarac je pogodio prečku, a odbijenu loptu u mrežu posprema Zajmović. Dve minute nakon toga domaći su smanjili rezultat. Nakon udarca sa distance, Fejzić odbija loptu, a Belmin Vila pogađa naš gol.

U poslednjoj minuti prvog dijela Pidro iskosa šutira, Fejzić odbija u korner. Na poluvreme se otišlo sa vodstvom naše ekipe od 2:1.

Od prve minute drugog dela Modić i Mujagić su zamenili Šabanadžovića i Kajkuta. Vila je u 48. minuti iskosa šutira pored gola. Nakon dobre akcije Zeba u 50. minuti odigrava u peterac, ali lopta ne dolazi do Zajmovića. Minutu poslije odličan prodora Mujagića, a na povratni pas je natrčao Zeba čiji udarac brani golman domaćih. U 56. minuti bilo je 3:1. Osmanković je oduzeo loptu, povukao, odigrao do Zajmovića koji ubacujeza Zebu, a ovaj odigrava za Mujagića koji pogađa prazan gol Bosne. 

U 63. minuti Plavi dolaze do novog gola. Projić je sjajno ubacio, a Mujagić prihvatio loptu i rutinski pospremio u mrežu Visočana. Velić i Jusufi su zamenili Ćubaru i Crnova. Plavi su pretili preko Modića koji je sa distance šutirao preko gola, dok su domaći imali šansu preko Hodžića.U 75. minuti nakon prekršaja u našem kaznenom prostoru, dosuđen je penal, a siguran sa 11 metara bio je Hodžić. 

E. Šehić je u 80. minuti iskosa izašao pred gol, ali je šutirao malo iznad gola. Nekoliko minuta pre kraja Jusufi je povukao loptu, snažno šutirao, ali lopta pogađa stativu. Do kraja se rezultat nije menjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu u Krupi na Vrbasu. Susret sa Krupom počinje u 14:30 sati.

izvor i foto:fkzeljezničar.ba