svet

Željezničar i Sarajevo bez golova

15.04.2018.

Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola Lige za prvaka remizirali sa Sarajevom 0:0.

U 14. minuti dug napad Plavih, na levoj strani je prošao Zajmović, ali nešto između ubačaja i udarca završava Pavloviću u rukama. Sjajna prilika za Sarajevo u 23. minuti. Nakon prodora Hebibovića lopta dolazi do Rahmanovića koji šutira i pogađa stativu . Dobar napad domaćih u 34. minuti, ali ubačaj Kuzmanovića prolazi ispred gola u gol-aut.

Blagojević je u 37. minuti ubacio iz kornera, a Osmanković glavom šutirao pored gola Sarajeva. Na poluvreme se otišlo sa 0:0.

U 55. minuti Rahmanović glavom vraća za Hebibovića čiji udarac glavom lako hvata Kjosevski. Šest minuta posle Hebibović ubacuje, a Rahmanović glavom šutira malo iznad  gola. Minutu posle Zajmović dobro prolazi, ubacuje, a Vranješ slabo zahvaća loptu i šutira u dobro postavljenog Pavlovića. Mustafić u 84. minuti hvata volej i snažno šutira, ali lopta odlazi malo pored  gola.

Zajmović u 88. minuti sjajno prolazi, iskosa šutira, ali Pavlović sjajno brani.

Željezničar: Kjosevski – Graovac, Osmanković, Bogičević, Mehremić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić (Žerić od 81.), Vranješ, Zajmović – Ubiparip (Kajkut od 70.).
Sarajevo: Pavlović – Hebibović, Adukor, Mujakić, Bekić (Šabanović od 67.) – Crepulja, Sarić – Kuzmanović, Rahmanović (Herić od 70.), Velkoski – Ahmetović (Mustafić od 78.).

izvor i foto:Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba