svet

Željezničar-Zrinjski 2:2

28.04.2018.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru 7. kola Lige za prvaka remizirali sa Zrinjskim 2:2.

U 10. minuti nakon kornera Zrinjskog Kadušić je probao, ali je Kjosevski bio siguran i uhvatio loptu. Sjajna prilika za Plave u 21. minuti. Zajmović je primio loptu na vrhu kaznenog prostora leđima okrenut golom, potom je sjajno makazicama šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

Ubiparip u 28. minuti šutira, ali parabola završava u rukama Pirića. Graovac u 33. minuti ubacuje, a Zajmović iskosa hvata volej, ali lopta odlazi preko gola. U narednoj minuti N. Hajdarević šutira preko gola. Sjajna prilika za goste u 37. minuti lopta je došla do N. Hajdarevića koji se sam našao ispred gola, ali u poslednji trenutak Graovac spašava. Na poluvreme se otišlo sa 0:0.

Željo je u vodstvo došao u 49. minuti. Zakarić je ubacio iz kornera, a Bogičević sjajno skočio i pogodio glavom mrežu Zrinjskog. U 68. minuti su gosti poravnali. Nakon igranja rukom N. Hajdarević dolazi u dobru situaciju i šutira, a lopta prolazi ispod Kjosevskog i trese  mrežu. 

Grbavica je proključala u 83. minuti. Graovac je napravio sjajan prodor, ubacio, a Zec utrčao i pogodio za veliko slavlje. Konačnih 2:2 i veliki bod Zrinjskom je donio Handžić u 90. minuti.