svet

“Željo” nadigrao Radnik

01.04.2018.

Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola Lige za prvaka savladali Radnik sa 2:1.

U petoj minuti Željo je poveo. Bogičević je oduzeo loptu, poslao za Ubiparipa koji ostavlja za Vranješa čiji udarac sa 20 metara završava ispod prečke gostiju. Dve minute posle bilo je 2:0. Vranješ je sjajno ubacio sa strane, a Zajmović glavom matirao Lučića. 

Nakon kornera i gužve u devetoj minuti Graovac šutira, ali defanzivci Radnika blokiraju u novi korner. U 18. minuti još jedna dobra prilika za Željezničar. Ubiparip je uzeo loptu, varkom tela prevario čuvara, snažno šutirao sa 20 metara, ali lopta odlazi malo pored gola. U 21. minuti Vranješ ubacuje, Zajmović glavom šutira pored gola.

Glišić u 56. minuti snažno šutira iskosa, ali Kjosevski fenomenalno brani. Nakon kornera gosti su smanjili. Beširević je ubacio, a Franić glavom pogodio  gol Željezničara.

Željezničar: Kjosevski – Stevanović (Osmanković od 86.), Graovac, Bogičević, Hadžić – Vranješ, Hajdarević (Šabanadžović od 82.)- Ramović, Ubiparip, Zajmović – Kajkut (Žerić od 70.).
Radnik: Lučić – Vasić, Franić, Zec, Radović – Martinović, Beširević – Okić (Peco od 77.), Đurić, Srečković (Hadžić od 51.) – Glišić (Bradonjić od 83.).

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba