svet

“Željo” rutinski u narednu rundu

18.07.2018.

Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš susreta prvog pretkola Evropske lige savladali Narvu Trans sa 3:1.

U petoj minuti su gosti poveli. Nakon snažnog udarca i odbitka sa distance, lopta pogađa prečku, a odbijenu loptu u  gol ubacuje Plotnikov. Najbolja šansa za Plave u 21. minuti. Pavić sjajno proigrava Zajmovića, ovaj izlazi pred gol, ali njegov udarac sjajno brani Kotenko. Nakon kornera Bogičević odlično skače, ali udarac glavom odlazi tik pored stative.

Domaći su poravnali u 25. minuti. Nakon greške gostiju, Čurjurić sa starne ubacuje, a Zajmović glavom šutira i pogađa za poravnanje.  U 29. minuti bilo je 2:1. Čurjurić je ubacio iz kornera, a Krpić iskoristio loše istrčavanja golmana i snažno glavom zatreesao mrežu Estonaca.

U 53. minuti ubačaj sa desne strane ne koristi najbolje Proshin koji glavom šutira preko gola iz dobre situacije. Arežina je gađao u 58. minuti sa 20 metara, ali se paradom iskazao Kotenko. Još jedna dobra prilika za goste u 67. minuti. Iskosa je volej uhvatio Barkov, ali loptu od bloka odbija se uz spoljni deo mreže.

Veselinović u 79. minuti šutira sa vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola. U 82. minuti Plavi postižu još jedan gol. Veselinović je sjajno uposlio Krpića, koji nakon odličnog otvaranja zaobilazi golmana i postiže svoj drugi gol.

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Bakrač, Pavić – Šabanadžović, Blagojević (Dacić od 83.)  – Zajmović (Veselinović od 73.), Arežina, Čurjurić (Hajdarević od 77.) – Krpić.
Narva Trans: Kotenko – Tamberg, Leverock, Irie (Troche od 37.)- Ovsyannikov (Mihhailov od 75.), Zakarlyuka, Poliakov, Škinjov, Proshin – Plotnikov (Basha od 62.), Barkov.

izvor i foto-Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba