svet

“Željo” uzeo Kup

09.05.2018.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru uzvratne utakmice finala Kupa BiH savladali domaću Krupu sa 4:0, te tako sa ukupnih 6:0 slavili i osvojili Kup Bosne i Hercegovine nakon šest godina.

Do vođstva Plavi dolaze u 34. minuti. Ramović je sjajno prošao pored Vukotića, odigrao povratni pas za Ubiparipa koji rutinski trese mrežu domaćih. U 45. minuti Zajmović izlazi pred gol Krupe, ali Fejzić brani njegov pokušaj. Ipak, u narednom napadu bilo je 0:2. Zakarić je ubacio, a Zajmović petom sjajno reagovao i pogodio za rezultat prvog dela. 

U 62. minuti bilo je 0:3. Ubiparip nije najbolje zahvatio loptu koja je došla do Zakarića koji majstorski gađa suprotne rašlje i trese mrežu Krupe. 

Zec u 79. minuti ubacuje, a udarac Žerića brani Fejzić. Pet minuta posle Željo postiže još jedan gol. Žerić je dodao do Ramovića koji prilazi golu Krupe i špicem zabija novi gol.

Željezničar: Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić – Blagojević, Hajdarević – Zakarić (Žerić od 73.), Ramović, Zajmović (Zec od 46.) – Ubiparip (Zeba od 70.).
Krupa: Fejzić – Maksimović (Lukić od 56.), Makitan, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević,Nikolić, Balabanović (Glamočić od 46.), Milanović, Marjanović, Šamara.