Vesti

Češka-Srbija 0-1

STRELCI: 0:1 Jakšić u 11.Stadion: Hota. Gledalaca: oko 200. Sudija: Jirži Houdek (Češka).Pomoćnici: K.Vaclav, K.Ondrej (Češka).Žuti kartoni: Đorđević, Ćorić (Srbija).
ČEŠKA:Benada, Barta, Fišer, Gabriel, Puthorocki, Purini, Kolar, Kuban, Firbaher, Radosta, Kostka.
SRBIJA: Čučak, Đorđević, Ćorković (od 73.Stojanović), Ćorić (od 73. Ajdinović), Balaž, Eraković, Velikić (od 55. Tejić), Novaković, Jakšić (od 55.Kupusović), Pavlović, Dedijer (od 47. Dukić).
Posle dve pobede u nedavnim proverama protiv Slovačke, mlađi kadeti selektora Vladimira Ješića bili su u uspešni i u Češkoj, gde su pobedili domaću selekciju minimalnim rezultatom 1:0(1:0).

Orlići su od prvog minuta delovali ubedljivo, imali kontrolu igre i rezultat takvog pristupa video se u 11. minutu kada je Jakšić krunisao dobru igru naše reprezentacije. Posle dobro izvedenog kornera Dedijera, Bogdan Jakšić je na prvoj stativi sjajno reagovao i savladao češkog golmana.  Ispostavilo se na kraju da je taj gol bio i presudan po konačan ishod.

Mogli su “orlići” u  nastavku i do ubedljivije pobede ali posle pokušaja Novakovića i Balaža rezultat je ostao nepromenjen. Sledeći meč istih rivala igra se u četvrtak 20.oktobra u 15,30.

foto-fss.rs