Vesti

Čukarički-Admira Vaker 1-2

U drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Austriji, u Vindišgarštenu, gde se nalazi baza Čukaričkog, Čukarički je odmerio snage protiv Admire Vaker koja je prošle sezone bila četvrta u austrijskoj bundesligi. Ekipa Milana Lešnjaka je poražena sa 2:1, ali je rezultat vrlo lako mogao da bude i drugačiji.

Pred bukvalno sam kraj prvog poluvremena Bajrami je doveo Admiru u prendnost. U nastavku meča odličnu šansu da izjednači nije iskoristio Alen Mašović koji je posle dodavanja Staniše Mandića sa leve strane ostao bukvalno sam ispred golmana Admire, ali je čuvar mreže austrijske ekipe ipak bio bolji u tom duelu.

Čukarički je do nerešenog rezultata stigao u 85. minutu. Posle slobodnog udarca koji je izveo kapiten Igor Matić lopta se odbila do Đorđa Đurića koji je smireno, glavom, doneo izjednačenje svom timu.

Ipak do kraja meča još jednom se zatresla mreža Čukaričkog. Posle samo nekoliko minuta, drugi gol za Admiru postigao je strelac jednog pogotka za Čukarički. Đurić se ponovo upisao u strelece, nažalost ovog puta autogolom. To je bio konačan rezultat utakmice.

– Kad se sve uzme u obzir mogu da budem zadovoljan. Bio je dobar meč. Naravno, bolje bi bilo da je rezultat u našu korist, ali krajnji ishod nije bio u prvom planu. Igrači izlaze iz punog treninga na utakmicu, znam da su umorni, ali drugog izbora nema. Nastavljamo sa planom i programom. U subotu je nova provera – kazao je šef stručnog štaba Čukaričkog Milan Lešnjak.

Sastavi, Čukarički: Stevanović, Janković N, Ostojić, Mašović E, Srnić, Regan, Kajević, Jovanović, Knežević, Radonji, na klupi su ostali: Petrić, Radić, Bašanović, Pjasentin, Đurić, Lagator, Docić, Janković B, Matić, Mandić, Mašović A, svi igrači su dobili šansu u drugom poluvremenu.

Admira Vaker: Siebenhandl, Zwierschitz, Knasmuller, Toth, Monschein, Starkl, Pavić, Wostry, Bajrami, Ayyildiz, Strauss, na klupi su ostali: Ebner, Lackner, Sax, Maranda, Loffler, Wessely, Kuttin, Blutsch, Spiridonović, Vastić. Trener: Oliver Lederer.

Za tri dana Čukarički će takođe u Vindišgarštenu igrati protiv Laska iz Linca. Utakmica počinje u 17 časova.