Vesti

Čukarički na Kipru

Ekipa Čukaričkog kasno večeras polazi na dvonedeljene pripreme na Kipar gde će odigrati sedam kontrolnih utakmica, a spisak igrača koji putuju broji 29 imena.

Golmani: Nikola Petrić, Filip Pajović i Mihailo Karadžić
Odbrana: Petar Jovanović, Stefan Živković, Boris Kopitović, Đorđe Bašanović i Sava Radić

Vezni red: Igor Matić, Dragoljub Srnić, Dušan Lagator, Erhan Mašović, Đorđe Djurić, Marko Docić, Marko Tomić, Asmir Kajević, Petar Bojić, Obeng Regan, Zehrudin Mehmedović i Nemanja Milojević

Napad: Saša Jovanović, Beko Ismael Fofana, Darko Zorić, Ognjen Ožegović, Nemanja Obradović, Aleksandar Jevtić, Staniša Mandić, Marko Šarić i Milutin Vidosavljević.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je moguće da se tokom prve nedelje priprema neko od igrača vrati u Beograd ukoliko ne zasluži poverenje šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića. “Ostajemo dve nedelje, gledaćemo treninge i utakmice jer je odavno upaljen crveni alarm. Zato smo i doveli trenera od koga očekujemo da digne maksimalno ekipu. Probaćemo u takmičenju za Kup Srbije da dođemo što je dalje moguće, a borićemo se i za plasman u plej of dok god postoji neka mogućnost da to postignemo”, rekao je Matijašević pred polazak na put.

Kako je dodao, trener će odlučiti ukoliko bude trebalo da dođe u ekipu tokom prelaznog roka još jedan ili dva igrača, a prvotimci koji nisu na spisku za pripreme su ili slobodni igrači ili će promeniti klub.

“Pregovori se vode o Alenu Mašoviću odnosno za njega čekamo i nadam se u narednih par dana da će promeniti klub. Piasentinu Lukasu ističe ugovor u junu i trenutno je slobodan u izboru sredine kao i Darko Bulatović, a Branislav Janković pregovara sa dva tri kluba”, pojašnjava direktor.

Na spisku za pripreme je pet osamnaestogodišnjih igrača do skoro u omladinskoj selekciji našeg kluba, zatim treći golman Mihailo Karadžić koji je 2000. godište odnosno brani u kadetima Čukaričkog i najmlađi Milutin Vidosavljević 2001. po uzrastu mlađi kadet, koji je polusezonu odigrao u kadetskoj, a drugi deo nastavio u omladincima Čukaričkog. Prema rečima Matijaševića, Vidosavljević je nagrađen odlaskom na pripreme zbog dobrih rezulatata koje je postigao i treba da ide na pripreme da oseti prisustvo u prvom timu, ali neće igrati utakmice.

Prva kontrola na Kipru zakazana je za 30. januar protiv FK Arka iz Poljske, 2. februara protiv Atlantasa iz Litvanije, dva dana posle toga igraće se dve utakmice, zatim 6. februara protiv kiparskog AEZ Zakakiou, 8. protiv Urala iz Rusije i dan kasnije protiv Spartaka iz Moskve – njihove selekcije do 21 godinu.

izvor i foto-fkcukaricki.rs