Vesti

Derbi bez pobednika i golova

Vojvodina: Kordić – Lakićević, Kovačević, Puškarić, Antić – Maksimović, Jovančić (od 61. Ašćerić) – Malbašić, Paločević, Meleg – Trujić (od 76. Babić).

Partizan: Kljajić – Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić – Everton, Jevtović – Stevanović (od 90. Đuričković), Leonardo, Janković (od 58. Mihajlović) – Božinov (od 77. Ilić).

Obe ekipe veoma borbeno su ušle u utakmicu, a prva prilika viđena je u 15. minutu, kada je Leonardo odlično proigrao Božinova, koji je izašao sam ispred Kordića, ali je sa sedam-osam metara šutirao pored gola. Vojvodina je uzvratila devet minuta kasnije, kada je na odbitak posle sloobdnog udarca natrčao Novica Maksimović i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u golmana Kljajića.

Do kraja prvog poluvremena, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, pa pravih šansi nije ni bilo. Međutim, u 53. minutu, Partizan je ponovo pripretio posle slobodnog udarca koji je izveo Janković, a Balažic dobro skočio u šesnaestercu Vojvodine i poslao loptu pred gol liniju. Međutim, u gužvi igrača, najbolje se snašao Maksimović, koji je izbacio loptu daleko u polje gostiju.

Samo šest minuta kasnije, Partizan je imao još bolju šansu. Božinov je imao šansu i šutira sa sedam-osam metara iskosa sa leve strane, pogodio je stativu, a na odbijenu loptu je natrčao Stevanović, ali ju je iz vrlo izgledne pozicije poslao pored gola. Na drugoj strani, u 64. minutu je uzvratio Ašćerić, ali je njegov plasirani udarac sa 17-18 metara završio pored stative, baš kao i Malbašićev udarac, ali mnogo snažniji i po zemlji, samo tri minuta kasnije.

U 77. minutu, Meleg je odlično proigrao Malbašića na desnoj strani, koji je iz prve centrirao i pronašao Babića, ali je njegov volej udarac završio nekoliko centimetara pored stative Partizanovog gola. Pet minuta kasnije, ponovo je Babić šutirao sa petnaestak metara, ali je slabo zahvatio loptu, koja se otkotrljala van okvira gola.

Do kraja meča, Vojvodina je nešto više držala loptu u svom posedu, ali prilika je viđena tek u 91. minutu, kada je Leonardo iskoristio centaršut sa leve strane i uputio udarac glavom. Međutim, lopta je od prečke otišla u gol aut. U bukvalno poslednjim trenucima, Malbašić je uhvatio volej sa desetak metara i precizno šutirao u bliži Kljajićev ugao, ali je golman Partizana dobro reagovao, pa je utakmica završena nerešenim rezultatom 0:0.