Vesti

Dmitrović na klupi Borca

Čačanski fudbalski stručnjak Ljubiša Dmitrović je danas zvanično promovisan u novog šefa stručnog štaba Borca. Dmitrović će po treći put predvoditi Borac, a prvi saradnik će mu biti takođe Čačanin Vladimir Stanisavljević.

 

”Mislim da smo ponovo doneli pravu odluku. Ljubiša je već godinama prisutan u fudbalčskom svetu, a Borac je njegova druga kuća. podsećam da mu je Borac matični klub, tako da smo se brzo i lako dogovorili. I on i njegov saradnik Vladimir Stanisavljević koji se itekako dokazao u Poletu imaju punu podršku svih u klubu. Danas počinjemo sa pripremama i već smo sa stručnim štabom isplanirali sve do početka prvenstva. Već 22.juna se selimo na Vlasinsko jezero gde ćemo raditi osam dana. Potom se vraćamo u Čačak, a drugi deo priprema ćemo sprovesti u Kosjeriću. Aktuelan je kao i obično prelazni rok. Biće sigurno i odlazaka i dolazaka, a mi ćemo akcenat staviti na afirmaciji mladih igrača. Rešavaćemo sve u hodu i verujem spremni dočekati novo prvenstvo” – rekao je sportski direktor Slobodan Ilić.

”Pun sam optimizma i verujem da smo povukli pravi potez. Dva mlada, a iskusna stručnjaka, dva Čačanina će predvoditi Borac. Želja nam je da i u timu bude što više igrača iz našeg okruženja. Očekujem punu podršku javnosti, navijača i medija i verujem da uspeh neće izostati” – rekao je direktor Ivan Stevanović.

 

Potom se prisutnima obratio novi šef stručnog štabab Ljubiša Dmitrović:

”Borac je moja druga kuća i osećam se kao da nikada nisam ni odlazio odavde. Veliki motiv i želju imam na startu jednog novog ciklusa. Borac ima iza sebe jednu sjajnu sezonu i mislim da nije pravi momenat da obećavam da ćemo je ponoviti. Cilj je da kroz afirmaciju što većeg broja mladih igrača ostvarimo rezultat koji će naš klub zadržati na stabilnim pozicijama. Plan pripremnog perioda je isplaniran i odmah počinjemo sa radom. Sigurno je da ćemo i reagovati i kada je u pitanju prelazni rok, ali nema razloga da žurimo. Obećavam rad i pošten odnos koji će nadam se uroditi plodom”.

Pravu satisfakciju za godinama unazad uspešan rad u Poletu iz Ljubića je dobio Vladimir Stanisavljević koji će biti prvi saradnik Dmitroviću.

”Velika čast i zadovoljstvo raditi u najvećem klubu ovog dela Srbije sa sjajnim trenerom i čovekom Ljubišom Dmitrovićem. Zahvaljujem se ljudima iz kluba koji su mi ukazali poverenje i već od prvog treninga ću dati sve od sebe da ga opravdam. Očekujem da će Borac u narednoj sezoni biti pravi mezimac brojnih ljudi u čačku koji ga već decenijam vole” – zaključio je Stanisavljević.

 

Nakon sastanka sa igračima odrađen je na Gradskom stadionu i prvi trening. Fudbaleri Borca će u narednim danima raditi dva puta dnevno, a u sredu 22.juna se sele na Vlasinsko jezero.

Izvor i foto:http://www.boracfk.com/