Vesti

Fudbal na pesku:Srbija-Mađarska 0-6

Izvor i foto:fss.rs

Dan za istoriju i novu stranicu fudbala u Srbiji. U Beogradu je svečano otvoren Euro bič soker kup uz spektakularan program na novoizgrađenom stadionu za fudbal na pesku na makiškoj strani Ade Ciganlije. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda, Aca Kovačević, selektor futsal reprezentacije Srbije, kao i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

Promotivni film o Srbiji i Beogradu, koji po prvi put organizuju najjači evropski turnir za fudbal na pesku, video se na pet kontinenata s obzirom da direktni prenosi sa ovog turnira idu u preko 100 zemalja. Publiku su zabavljale atraktivne devojke iz dens gupe Fluid i to uz – Pozdrav Beograde, pozdrav Srbijo.

Turnir je svečano otvorio naš proslavljeni fudbalski reprezentativac Marko Pantelić:

– Čestitam organizatorima koji su u našem glavnom gradu priredili ovako veličanstven turnir. Pozvao bih publiku, navijače naše reprezentacije da u što većem broju isprate ovaj turnir. Ovim, zvanično proglašavam Euro bič soker kup otvorenim – rekao je Pantelić i potom izveo početni udarac kojim bez ikakvih problema sa polovine terena pogodio mrežu uz zvuke himne turnira koju je komponovao naš poznati kompozitor Vladimir Grajić Graja.

U prvim mečevima Rusija je bila bolja od Ukrajine 3:2, Portugalija od Španije 4:2 i Italija od Švajcarske 3:2.

Mađarska – Srbija 6:0

STRELCI: 0-1 Simoni 11 (1), 0-2 Berkeš 8 (2), 0-3 Berkeš 5 (2), 0-4 Turoš 3 (2),

0-5 Senteš-Biro 2 (2), 0-6 Turoš 1 (2).Stadion na Adi Ciganliji. Gledalaca oko 1500.Sudija:Lukaš Ostrovski (Poljska).Pomoćnici: B.Volf (Francuska), A.Berezeckin(Rusija).

MAĐARSKA: Fiskor, Senteš – Biro, Bezenej, Abel, Simoni, Berkeš, Turoš, Rutai, Sebestien, Šacko.

SRBIJA: Milivojević, Antić, Mijailovć, Valentić, Čubrilović, Lazić, Jovančić, Jovanović, Vučićević, Pantelić.

Svaki početak je težak, kaže stara izreka. Izuzetka nije bilo ni za našu reprezentaciju u fudbalu na pesku. U prvom meču na pesku u istoriji, selekcija Srbije poražena je od Mađarske 6:0. Ali, Orlovima se nema šta zameriti. Pre svega, jer su pokazali izuzetan nivo borbenosti, a igrali su protiv 17. selekcije na svetskoj rang listi i to bez bilo kakvog ranijeg iskustva sa podlogom kakva je pesak. Čak su pri rezultatu 1:0 u korist Mađara izabranici selektora Dejana Kneževića dva puta pogađali okvir gola, ali školu su na kraju morali da plate.

Rano vođstvo Mađara u značajnoj meri poremetilo je naš tim. Gol smo primili iz kaznenog udarca posle greške koja je isključivo bila plod neiskustva, a strelac prvog gola bio je Simonji posle samo minut igre. Uzvratili su Orlovi izuzetno hrabrom i agresivnom igrom. Prečku je prvo pogodio Vučićević, a potom je udarac Čubrilovića završio na stativi. Neiskorišćene šanse Srbije Mađari su iskoristili, a za naš tim kobna je bila druga deonica u kojoj su Mađari postigli pet golova. Strelci su bili Berkeš i Turoš po dva puta i Senteš -Biro jednom.

Imali su prilike naši igrači i u poslednoj deonici da postignu gol, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu. Naša reprezentacija u subotu igra od 18 sati protiv Švajcarske u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.