Vesti

Futsaleri spremni za Francusku

Posle dva dobra testa protiv Holandije u Novom Sadu i Zrenjaninu (2:2,3:2) u sklopu priprema za aprilski kvalifikacioni turnir u Poljskoj za Evropsko prvenstvo, najbolja futsal reprezentacija Srbije nastavlja sa proverama, a novi rival nam je Francuska. Prvi meč Perić i saigrači igraju 6. decembra u dvorani Šumice u Beogradu od 18,30 a dan kasnije sledi drugi meč istih rivala, sada u Smederevu, takođe od 18,30. Ulaz na oba meča je besplatan a nema sumnje da će Orlovi imati veliku podršku u ovim duelima.
U hotelu M selektori i kapiteni dve reprezentacije održali su zajedničku konferenciju za medije, a selektor gostiju Pjer Žaki i kapiten Džamil Harun istakli su da je pred njima veliki izazov, jer igraju protiv jedne od najboljih selekcija sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Beogradu.
-Velika nam je čast što igramo protiv Srbije. Želja nam je da podignemo kvalitet svoje igre i vidimo gde se nalazimo u ovom trenutku.Očekujemo neizvesne utakmice, a sve u sklopu priprema za januar i kvalifikacije koje nas očekuju za plasman na Evropsko prvenstvo – rekli su selektor i kapiten francuske selekcije.
S druge strane selektor Srbije, Goran Ivančić, veruje da će i naredna dva meča biti od velike koristi pred naredna iskušenja najboljeg nacionalnog tima.
-Očekujem mnogo toga iz ove dve utakmice. Francuska ima odličnu reprezentaciju što je i pokazala u mečevima protiv Španije i Makedonije.Analizirali smo te utakmice i videli puno toga.Izgubili su od Španije, pobedili Makedoniju i jednom remizirali, ali radi se o selekciji koja ima lepu budućnost. Mi, ipak, gledamo sebe. U odnosu na duele sa Hlandijom, došlo je do nekih promena u sastavu. Sa nama je povratnik Kocić, zatim Živanović, Milosavac, kao i Ristić, golman Momčilović. Probaćemo, dakle, neke nove-stare igrače i očekujem puno od njih. Kvalifikacije nas očekuju u aprilu i sada je važno da momci pruže maksimum – rekao je Goran Ivančić.

foto-fss.rs