Vesti

Jagodić:”Potpredsednik hteo da sastavlja tim..”

24.05.2018.

Trofejni banjalučki stručnjak, Vlado Jagodić, preuzeo je treniranje Javora iz Ivanjice u momentu kada je ovaj klub, nakon deset odigranih kola Superlige Srbije, imao svega četiri osvojena boda i samo četiri postignuta pogotka.

Tokom zimske pauze Jagodiće je formirao novi tim koji je na proleće bio peti po broju osvojenih bodova, odmah iza Crvene zvezde, Partizana, Spartaka i Zemuna, ali je debakl u Bačkoj Palanci, od domaće Bačke (0:4), samo dva kola pre kraja, bio koban za njega i usledio je rastanak. Sam Jagodić nije želio da se oglašava sve dok se tamošnje prvenstvo ne završi, a sada je otvoreno rekao zašto je, na iznenađenje javnosti u Srbiji, ali i ovdašnjih ljubitelja fudbala, otišao sa klupe Javora.

Iz poštovanja prema predsedniku kluba Draganu Lazoviću, nisam želio da se oglašavam na tu temu sve dok se nije završilo prvenstvo u Srbiji. Ni danas mi nije jasno i možda nikada i neću saznati, zašto smo tu utakmicu u Bačkoj Palanci odigrali tako katastrofalno – rekao je Jagodić.

Potom je i pojasnio na šta je mislio kada je rekao da je jednostavno morao da napusti klupu Javora.

Znate kako je, trener može i mora da trpi do određene granice, ali preko nekih stvari ne smije da pređe! Jednostavno, u pitanju je bilo neslaganje sa potpredsednikom kluba, inače predsednikovim sinom, koji je pokušao da eliminiše sportskog direktora, te da u finišu prvenstva, kada se grčevito borimo za opstanak, forsira neke svoje igrače, pa je čak išao dotle da on bira taktiku igranja. Ja to, kao ozbiljan trener, nisam mogao da prihvatim i mi smo se na jedan ljudski i korektan način razišli – kaže Jagodić.

izvor:glassrpske.com