Vesti

Katar-Srbija B 3-0

foto-fss.rs

(Sorija 24, 30, 43)

Katar: Al Šeib, Hasan, Mohamed (Hasan 64), Tabata, Al Haidus (Alavi 64), Migel, Kuki, Luiz Mairton (Ahmed 64), Jaser, Sorija (Afif 64), El Sajed (Hatem 14)
Srbija: Kljajić, Petković (Ćirković 46), Milenković (Kovačević 46), Miletić (Urošević 46), Mladenović (Plavšić 46), Poletanović, Ožegović (Gobeljić 46), Ristić (Stanojević 46), Jovanović, Maraš, Stanković

“B” reprezentacija Srbije nije se proslavila na gostovanju Kataru gde je odigrala meč zatvorenog tipa protiv domaće selekcije.

Posle napada sa desne strane i dobrog centaršuta u 24 minutu, Sebastian Sorija je iz drugog pokušaja savladao  Kljajića – 1:0.

Katar je duplirao prednost u 30 minutu kada je po desnom boku je prošao Tabata i idealno centrirao saigraču koji mrežu Srbije trese glavom – 2:0.

Het-trik za samo dvadesetak minuta postigao je Sorija, koji je sada istrčao sam ispred čuvara mreže Srbije i rutinski ga savladao za 3:0 u 43-ćem minutu.

U petom minutu nastavka Srbija je konačno imala pravu priliku. Rezervista Ćirković je izašao sam ispred golmana Katara, ali ga je u poslednjem trenutku omeo jedan od protivničkih defanzivaca.

U 58. minutu naši fudbaleri su stigli do najbolje šanse na utakmici. Jaser je oborio Gobeljića i zaradio žuti karton, posle čega je Poletanović ponovo ubacio loptu u kazneni prostor. Najviši u skoku bio je Urošević, ali je bio zamalo neprecizan.

Ređali su se napadi ’Orlova’, ali nije bilo pravih prilika. Udarac sa distance oprobao je rezervista Srđan Plavšić u 86. minutu, bez opasnosti po golmana Katara. To je bio poslednji pokušaj Srbije B koja je u Dohi doživela težak poraz.