Vesti

Kostić najskuplji igrač Hamburga u istoriji

Srbin Filip Kostić postao je najskuplji fudbaler u istoriji Hamburga, slavnog bundesligaša, koji postoji 97 godina. Šampion Evrope iz 1983. i šestostruki prvak Nemačke, platio je 14 miliona evra Štutgartu za našeg reprezentativnog krilnog napadača.

Do prelaska 23-godišnjeg igrača u tim trenera Bruna Labadije, klupski rekord je držao Rafael van der Vart, holandski internacionalac, koji je 2012. došao za 13 miliona evra. Prvo mesto večite liste sada zauzima Srbin, koji je imao bolju ponudu od Volfsburga, ali je presudila njegova želja da igra baš u Hamburgu.

– Želim da se zahvalim navijačima, saigračima i svima u klubu za dve sjajne godine. Vidimo se ponovo u budućnosti – napisao je Kostić Štutgartu oproštajno pismo na Instagramu.

Prema pisanjima nemačkih medija, Kostić će primati 2,75 miliona evra godišnje, a ugovor će važiti do leta 2020. godine, sa opcijom da se produži za još jednu sezonu. Sjajni ofanzivac je karijeru počeo u kragujevačkom Radničkom, gde je proveo tri sezone, a zatim je po dve godine bio u Groningenu i Štutgartu