Vesti

Krunić-“Napad na četvrto mesto”

drveni kreveti

19.07.2018.

Čukarički je u novu sezonu ušao sa novim trenerom, ekipu će sa klupe predvoditi Simo Krunić. Proverenom stručnjaku Banovo brdo nije nepoznanica, naprotiv. Ovo je treći Krunićev mandat među belo-crnima, drugi trenerski. Prvi put se u Čukaričkog obreo kao igrač, 1997. godine.

Pre mesec dana Krunić se po treći put vratio u Čukarički. Odmah na startu priznaje da su ambicije drugačije:

– Sada više nema borbe za opstanak, kao u prethodna dva slučaja. Borimo se za četvrto mesto, da pokušamo da posle dve godine klub vratimo u Evropu. Naravno, i drugi igraju, biće teško, ali je ovo izazov. Samim tim, biće ovo i novo dokazivanje za mene, svaki trener koji promeni klub mora da se ponovo dokazuje, hajde da kažem svima. I igračima, i Upravi, navijačima… Sve je novo. Bio sam u Surdulici, postavio stvari na svoje mesto. Kad sam se na neki način dokazao, tad sam i otišao. Nikad se u fudbalu ne gleda šta je bilo juče. Trenerski posao je takav da jedna utakmica može mnogo toga da reši, a svaki trener naravno zavoso od rezultata. Moje je da se ovom poslu i klubu posvetim maksimalno, da dam sve od sebe, ovde sam prisutan po ceo dan, radimo svi zajedno, imamo vrhunski stručni štab.

Čukarički u novoj sezoni ima velike ambicije, ponovo je to još jednom i Krunić.

– Normalno da imamo imperativ da budemo među četiri najbolja tima i da se vratimo u Evropu, gde mu je mesto. Niko neće doći u Čukarički i zadovoljiti se na primer devetim mestom. Dakle, najpre da se izborimo za plej-of, pa potom za što bolju poziciju. Sistem je specifičan zbog podele bodova, šest razlike se stiže u jednoj utakmici. Prvenstvo je veoma dugo, a sve može i da se nadoknadi, ali i izgubi u poslednjih sedam mečeva.

izvor i foto-FK Čukarički