Vesti

Lučanci od danas na Zlatiboru

Izvor i foto:http://fkmladostlucani.com/

Fudbaleri Mladosti sutra odlaze na Zlatibor, gde će odraditi drugu fazu priprema za pretstojeću sezonu. Tim povodom u prostorijama kluba održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili, šef stručnog štaba Nenad Milovanović, kao i povratnik u plavo-beli dres Ivan Milošević.

Prisutnima se prvo obratio Nenad Milovanović i osvrnuo se na prvu fazu priprema koja je odrađena u Lučanima:

Prvu fazu priprema u prethodnih osam dana odradili smo ovde u Lučanima. Danas je slobodan dan, a sutra se selimo na Zlatibor, gde ćemo u večernjim časovima odraditi i prvi trening. Vi znate da ja nikada ne uvijam i kažem zaista ono što mislim. Dosdašnje pripreme igrači su podneli stojički i time sam veoma zadovoljan. Malo smo promenili sistem rada tako da je to i za mene neka nepoznanica ali ono što je meni lično jako važno je da su planirani režimi rada u kojima su igrači trebali da treniraju u ovom trenutku, ispoštovani i to je veoma bitno.

Nemamo povređenih, imamo par problema sa žuljevima što je za letnji period normalno kada iz papuča prelazite u kopačke. Na pripreme vodimo 23 igrača i 3 golmana, omladinci koji su trenirali sa nama za sada ostaju u Lučanima, ne zato što ne zaslužuju da putuju na Zlatibor, već što su kapaciteti „Palisada“ popunjeni i trenutno nemamo mogućnosti da ih smestimo.

Hteo bih tu decu da pohvalim za dosadašnj rad i nadam se da će u hotelu od polovine priprema imati mesta, tako da će ponovo moći da nam se pridruže. Što se tiče novajlija, vidi se da Odita iza sebe ima 20-30 priprema, da je Andrić došao u dovoljnoj meri spreman, Pejović takođe, što znači da se veoma dobro nose sa pripremama.

Ono što je važno reći za novajlije, mislima da su se već uklopili i da je na treninzima jedna nova, pozitivna, drugarska atmosfera iz koje se polako razvija i tačmičarski mentalni sklop u ekipi. Na početku druge faze priprema očekuje nas još 10 dana jakog rada uporedo sa utakmicama, a posle toga dolazi period rada gde polako osvežavamo ekipu i spremamo se za start prvenstva.

Uslovi na Zlatiboru su izvanredni, počev od hotela, terena, pa do vremenskih uslova. Ostaje nam samo da vredno radimo i treniramo, a ogledalo našeg rada biće rezultat u prvenstvu.