Vesti

Mačva posle šest decenija sa Zvezdom u prvenstvu

13.10.2017.

Nakon više od šest decenija šabačka Mačva će sutra odigrati prvenstvenu utakmicu sa ekipom Crvene zvezde. Poslednji put ova dva kluba susrela su se u elitnom rangu takmičenja pedesetih godina prošlog veka, kada su Šapčani pred oko 25 hiljada gledalaca, savladali domaćina rezultatom od 2:1.

Pred nama je sigurno najteže gostovanje, Zvezda je pokazala od početka ove sezone da je sigurno najjača ekipa u našoj ligi, ali i u Evropi ima zapažene rezultate i stvarno su na putu da klub vrate na one grane na kojima je nekada bio. Po meni Crvena zvezda ima najjači stručni štab u državi. Igrački kadar je odličan, u utakmici protiv Vranja dali su pet golova i ako je reč o igračima sa manjom minutažom. Ja lično Crvenu zvezdu mnogo repektujem, ali nema straha. Svako može da ima loš dan, ekipa Napretka je pokazala da i takav protivnik može da se pobedi. Mi ne pretimo, ali niko ne može ni da nam oduzme nadu da možemo da probamo da uz naše najbolje izdanje, možda i dođemo do pozitivnog rezultata“ rekao je Aničić.

Dvonedeljna pauza igračima sa većom minutažom došla je u pravo vreme za odmor, a nekoliko igrača sa povredama imali su dovoljno vremena za rehabilitaciju. Takođe tokom pauze, igrači sa manjom minutažom ostvarili su pobedu u prijateljskom susretu sa ekipom Zemuna. Ekipa je vredno radila i na popravljanju delova igre koji se nisu pokazali kao dobri i na usavršavanju onoga što je dobro funkcionisalo u igri.

Imamo sad ponovo jedan ritam prvenstvenih i KUP utakmica, tako da će u narednih mesec i po dana pred nama biti desetak susreta. Videćemo po rezultatima da li smo ovu pauzu iskoristili na pravi način, a evidentno je da smo čak i pojačali rad tokom pauze u prvenstvu“ istakao je Aničić.

izvor i foto-fkmacva.com