Vesti

Malbašić za pobedu Vojvodine

05.08.2017.

Pred oko 2.000 gledalaca na “Karađorđu”, strelac jedinog gola na meču bio je Malbašić u 83. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Rockov – Lakićević, Planić, Alveš, Bureković – Vukasović – Bempah (od 46. Mihajlović), Jovančić (od 78. Nešković), Mesarović (od 62. Zličić), Subotić – Malbašić.

OFK Bačka: Lučić – Nikolić, Varga, Ilić, Sljepčević – Švonja, Micić, Makarić, Đorić (od 46. Ivković) – Trivunović (od 60. Čeković), Luković.

Prva prilika na meču viđena je u devetom minutu, a imali su je igrači Bačke. Posle napada po desnoj strani, Nikolić je odigrao pas do Lukovića u šesnaestercu, a on je šutirao iz okreta sa 12-13 metara od gola. Ipak, lopta je otišla preko prečke. Vojvodina je potom preuzela inicijativu, a do šanse za gol je došla u 27. minutu.

Sa polovine igrališta, Malbašić je na fenomenalan način proigrao Bempaha u šesnaestercu Bačke, a on je snažno šutirao sa oko 12 metara iskosa sa desne strane, ali je pogodio spoljni deo mreže. Samo devet minuta kasnije, sa petnaestak metara dobro je šutirao Jovančić, ali je golman gostiju Lučić odličnom odbranom sačuvao svoj gol.

U 43. minutu, posle kornera koji je izveo Bureković, priliku da glavom postigne gol imao je Jovančić, ali je sa četiri metra poslao loptu preko prečke, da bi u poslednjem minutu prvog dela igra još bolju šansu propustio Mesarović, kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao nekoliko centimetara pored stative.

Crveno-beli su nastavili sa napadima i u drugom poluvremenu, a novu odličnu priliku imali su u 58. minutu. Malbašić je sjajno proigrao Mihajlovića, ovaj odigrao pas do Mesarovića, a on ostavio loptu za Subotića, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta ponovo otišla nekoliko centimetara van okvira gola.

Od 77. minuta, Bačka je ostala igračem manje, pošto je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Milan Makarić. Vezista gostiju pokušao je da simulira prekršaj na oko 25 metara od gola Vojvodine, pa mu je sudija Novak Simović pokazao drugu javnu opomenu, a time i put u svlačionicu.

Samo dva minuta kasnije, Vojvodina je, posle kornera koji je izveo Bureković, propustila stopostotnu šansu da dođe do prednosti, pošto je, nakon udarca glavom od strane Zličića, golman Lučić odbio loptu, a ona je došla do Alveša, koji je šutirao sa dva metra i pogodio jednog odbrambenog igrača gostiju.

Međutim, što se nije desilo do tada, konačno se desilo u 83. minutu. Posle dodavanja u kojem su učestvovali Vukasović i Nešković, Subotić je proigran u šesnaestercu, a on je, gotovo sa gol linije, odigrao povratni pas pred gol protivnika, gde je loptu prihvatio Malbašić i preciznim udarcem doneo veliku radost igračima i navijačima “stare dame”.

Već u narednom minutu, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić protestovao je na to što arbitar jedan duel između Zličića i fudbalera Bačke nije okarakterisao kao prekršaj nad igračem Voše, pa mu je sudija Simović pokazao da mora da napusti klupu svog tima.

U 88. minutu, viđena je poslednja dobra prilika na utakmici, kada je Nešković sjajnom pasom sa polovine terena proigrao Malbašića, a on šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta ponovo otišla svega nekoliko centimetara pored stative.

foto-fkvojvodina.rs