Vesti

Marić:”Bez prava na grešku”

Trener Novog Pazara Zoran Marić rekao je danas da će taj fudbalski superligaš značajno obnoviti igrački kadar i da je zbog toga rano davati prognoze o dometima u predstojećoj sezoni.

Čeka nas veliki i nimalo lak posao. Tu su petorica, šestorica prvotimaca, mnogi su otišli, pa moramo brzo reagovati. Treba dovesti prava pojačanja, bez prava na grešku jer prvenstvo je pred nama. Verujem da ćemo biti u stanju da napravimo dobar tim – naveo je Marić.

Planirano je da Pazarci odigraju prijateljske utakmice protiv Radničkog iz Niša (4. jul) i Bačke (8. ili 9. jula) u Brusu, dok će 17. jula na Gradskom stadionu rival biti Sutjeska iz Nikšića.

Imamo problem nedostatka mečeva do starta šampionata, trebaća nam najmanje još jedna kontrola. Iako nije poželjno, uigravaćemo se i graditi tim i u uvodnim kolima ligaškog takmičenja. To je realnost – ocenio je Marić.

Novi Pazar su zvanično napustili Milan Savić (Anortozis Famagusta, Kipar), Petar Pavlović (Metalac Gornji Milanovac) i Vladimir Radivojević (Mladost Lučani), a to će najverovatnije učiniti i Nemanja Zlatković, Amer Osmanagić, Dino Šarac i Vojo Ubiparip.

Trenutno nam najviše nedostaju bočni igrači, posebno levi bek i levi vezni. Pregovaramo s desnim bekom Jovicom Vaslićem o ostanku, osim toga kontaktiramo veliki broj fudbalera – zaključio je Marić.