Vesti

Milovanović:”Igraćemo ofanzivno,potrebno strpljenje”

Autor: Španjević Saša

Neško Milovanović,jedan od najperspektivnijih trenera mlađe generacije u Srbiji,ponovo se vraća na klupu jednog od Superligaških klubova.

Nakon vođenja Radničkog 1923, a pre toga i Metalca,Sloge iz Kraljeva,Mladosti iz Lučana,Poleta iz Ljubića,i već jednom  Radnika,ponovo je u Surdulici sa zadatkom da ekipu izvuče iz letargije i serije loših rezultata,i vrati na mesto koje svi u Surdulici priželjkuju,a to je gornji deo tabele.

Novi početak u Surdulici,koji su Vaši prvi koraci ka stabilizaciji ekipe nakon nekoliko lošijih rezultata?

Novi početak uvek donese nešto novo.Nadam se da će i ovaj početak biti uspešan kao u prvom navratu kada sam bio šef stručnog štaba Radnika. Prvu utakmicu tada sam vodio protiv prvoplasirane ekipe iz Lučana i debitovao pobedom od 2-1 za Radnik. Što se tiče stabilizacije unutar ekipe, malo je igračima poljuljano samopouzdanje i na tome ću najviše pokušati da radim. Normalno da će uz to i biti dosta taktičkih delova koji se odnose na igru.

U Surdulicu je poslednjeg dana prelaznog roka stiglo čak sedam novih fudbalera,da li ćete uspeti da uigrate tim do nastavka prvenstva?
To je jedan proces koji mora da traje,tek sam danas odradio prvi trening . Vremena je veoma malo i potrudiću se sa svojim saradnicima da što spremnije i bolje dočekamo utakmicu protiv Mladosti. Sedam igrača novih je stiglo, neki nisu u punoj fizičkoj spremi a koliko će njih istrčati u subotu protiv Mladosti, to ću tek znati na dan utakmice.
Neško Milovanović iz igračkih dana u Borcu iz Čačka

Neško Milovanović iz igračkih dana u Borcu iz Čačka

Kao fudbaler,bili ste odličan igrač sredine terena,sa izrazito ofanzivnim svojstvima,hoće li to možda biti model koji ćete probati da prenesete na svoje sadašnje učenike? 
Kao što svi znaju da sve moje ekipe igraju ofanzivni fudbal, sigurno je da ću se potruditi da tako i nastavim.Vremena nemam mnogo ali, cilj opravdava sredstva.
Koji su ciljevi od strane Uprave kluba postavljeni pred Vas,odnosno hoće li plasman u plej of biti meta Radnika?

Ciljevi koji su meni postavljeni ispred UO i sportskog sektora je opstanak u ligi i promovisanje mladih igrača.

Poznati ste kao trener koji daje šansu mladim fudbalerima.Zlatanović je prvi mladi reprezentativac iz Radnika.Možemo li očekivati da neki od mlađih fudbalera dobiju značajniju minutažu u nastavku prvenstva?

Velika stvar za Radnik je da ima reprezentativca Srbije.Što je i velika čast za mene kao trenera, da Radnik ima reprezentativca u vidu mladog Zlatanovića koji je trenutno sa svojom selekcijom na turniru, na kome je već postigao gol i obradovao mene kao šefa i sve ljude u klubu. Ja volim da dajem šansu mladim igračima,na njima je da se dokažu da li imaju mesto ili ne u prvih jedanaest.

Surduličani su poznati kao verna i odana publika,imate li poruku za navijače Vašeg novog kluba?

Ovom prilikom bih im poručio da budu uz tim i da daju igračima vetar u leđa. Rezultati u prvih sedam kola nisu na nivou predhodne godine, ali kao što sam rekao, mnogo je igrača došlo zadnjeg dana prelaznog roka i da treba da prođe vreme da bi se ekipa uigrala. Znam da me čeka paklen rad i da navijače ne interesuje ništa osim rezultata.Rezultati će doći sami po sebi. Treba malo strpljenja. Ne bih voleo da se ovo protumači kao nekakav alibi, jer nikada alibi nisam bio ni kao igrač, a još manje  ne kao trener.Zato ih molim da budu naš vetar u leđa,i da im daju veliku podršku jer mislim da nam to itekako treba.

 

Veliki i sportski pozdrav svim čitaocima fudbal.info od Neška Milovanovića!