Vesti

Milovanović:”Ostale utakmice moraš,ovde nema pritiska”

“U subotu nam dolazi aktuelni prva Srbije, ekipa koja je u prošloj sezoni dominirala u našem prvenstvu i koja se u letnjem  prelaznom roku ekstremno pojačala, pokušavajući da napravi neki značajniji rezultat u Evropi i još uvek imaju šanse za Ligu Evrope, a ja se nadam da će u tome uspeti, kako bi se i naš fudbal video u evropskim okvirima.

Što se tiče naše utakmice mi se spremamo kao i za sve druge, nanačin na koji analiziramo ostale protivnike i način na koji radimo treninge, su identični radu ekipe u prethodne dve nedelje. Razlika između utakmicam sa Crvenom Zvezdom i Partizanom i ostalih utakmica je po meni najviše u tom nekom „moranju“.

Ostale utakmice moraš, a ovde nema pritiska, šta god da uradimo biće dobro i pozitivno, osim nekog „ne daj bože“ katastrofalnog poraza. Mislim da su, s jedne strane, moji igrači svesni protiv koga igraju, s druge strane, nikoga ne treba potceniti ali ni preceniti. Fudbaleri Crvene Zvezde su odlični igrači, pogotovu stranci, Mouče, Kanga, Ruiz, Viera, predvođeni Kataiem koji je bio najbolji igrač prošlog prvenstva, mogu da kažem, za naše uslove neka vrsta „drim tima“.

Međutim, to samo treba da motiviše naše igrače, ne trebaju da imaju neki preveliki respekt i da zbog toga ne pruže ono što realno mogu da pruže protiv Crvene Zvezde. Od utakmice očekujem, pre svega, jedan prelep ambijent, očekujem pun stadion, jer mislim da je odličan termin za odigravanje, subota veče.

Što se tiče same utakmice, način na koji može da se igra protiv Crvene Zvezde je pre svega disciplina i maksimalna koncentracija u igri, ako utakmica traje 95 minuta, koncentracija mora biti prisutna 100 minuta, jer Zvezda sve kažnjava. Kada kažem koncentracija tu mislim na igru, na blok, na prekide, na svaki segment igre. Mi svakako imamo neke naše adute koje ćemo pokušati da iskoristimo na ovoj utakmici.”-izjavio je Nenad Milovanović trener Mladosti iz Lučana uoči subotnjeg duela protiv C.Zvezde.

foto:fkmladost