Vesti

Mladi na Španiju i Portugal

Mlada reprezentacija Srbije nalazi se u grupi B sa Portugalom, BJR Makedonijom i Španijom na Evropskom prvenstvu koje se od 16. do 30. juna 2017. godine održava u Poljskoj.U Grupi A pored domaćina Poljske su Švedska, Slovačka i Engleska a u Grupi C gde je nosioc Nemačka, rivali su još Češka, Italija i Danska.

Selektor Tomislav Sivić ne krije da je pred našom reprezentacijom veliki izazov u Poljskoj,a odmah posle žreba istakao je da Srbija ima jasan cilj, a to je plasman u polufinale Evrpskog prvenstva.
-Rekao sam i pre izvlačenja da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Mislim da smo dobili jednu korektnu grupu a teško je izabrati koja je najjača na predstojećem šampionatu.Mislim da biti prvi u našoj grupi, isto je kao da ste osvojili prvenstvo Evrope.A naše ambicije su velike – ističe selektor „orlića“.

Koliko raspored utakmica može da igra ulogu za konačan plasman u grupi?
-Prvu utakmicu igramo sa Portugalijom, mislim da je to dobro.Dobro je i što će Portugal i Španija imati svoj derbi, ali moj stav je da treba da se bavimo sobom, da mi damo svoj maksimum i probamo da budemo prvi u grupi i plasiramo se u polufinale.
Vredi li pričati o kvalitetu naših rivala?
-Apsolutno je suvišno govoriti o rejtingu selekcija, jer se radi o reprezentacijama, naravno mislim na Španiju i Portugal, koje su mnogo puta osvajale ovaj šampionat, stalni su učesnici i ne treba trošiti reči o kvalitetu koji poseduju – rekao je Tomislav Sivić.

foto:fss.rs